Forza Horizon 4, Satıştan Kaldırılacak

Sebebi, sona eren lisans anlaşmaları

Microsoft’un popüler yarış oyunu serisi Forza Horizon’dan bir oyun daha satıştan kaldırılıyor. Forza Horizon 4, 15 Aralık itibariyle dijital platformlardan satın alınamayacak.

Oyunu geliştiren Playground Games de satıştan kaldırma işlemiyle ilgili bir açıklama yaptı. Forza Horizon 4’ün “ortaklarla yapılan lisans anlaşmaları” sona erdiği için satıştan kaldırılacağı ifade ediliyor bu açıklamada. Tahmin edilebileceği gibi bunlar oyunda kullanılan araçlar ve müziklerle ilgili lisans anlaşmaları. Forza Horizon 3 de 2020 yılında benzer şekilde satıştan kaldırılmıştı.

Forza Horizon 4’ün ek paketiyse an itibariyle satıştan kaldırılmış bulunuyor. Ana oyunu 15 Aralık tarihine kadar satın alabilirsiniz. Oyunu satın almış olanlar, sonrasında da oynamaya devam edebilecekler.

Bu arada 15 Aralık itibariyle Game Pass kütüphanesinden de kaldırılacak. Şu anda Steam’de indirimli olarak satılan oyun, 14 Temmuz itibariyle Microsoft Store’da da indirime girecek. Dolayısıyla, ilerleyen tarihlerde oynamak isteyenler, satıştan kaldırılmadan fırsatı değerlendirmeyi düşünebilirler. 2018 yılında çıkmış olmasına karşın halen oynanabilecek en iyi yarış oyunları arasında yer aldığına şüphe yok.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum