Ghost Recon Breakpoint’te Karakter Sınıfları

Sizin sınıfınız hangisi?

Bildiğiniz üzere Ghost Recon Breakpoint geçtiğimiz hafta çıkışını gerçekleştirdi. Ubisoft adına pek de iç açıcı bir çıkış olmadığını belirtmek gerek. İncelemelerden düşük puanlar aldı, oyuncuların tepkisini çekti. Ama Wildlands gibi bu da ileride toparlayabilir, en azından öyle olacağını ümit ediyorum.

Bu olumsuz tabloya rağmen oyunun başına oturmaya niyetlenmişseniz, oyundaki karakter sınıflarından hangisine yöneleceğinizi de düşünüyor olabilirsiniz. Zira bu karakter sınıflarının kendilerine has yetenekleri, uzmanlıkları ve teçhizatları oluyor. Dolayısıyla, oyun stilinizi farklışaltırabiliyorlar. Bu münasebetle,  oyundaki 4 sınıfı kısaca sizlerle paylaşmış olalım, belki karar verme sürecinde sizlere yardımcı olur diye düşündük. O zaman buyurun Breakpoint sınıflarına:


Sıhhiyecimiz Field Medic:

Taktik aksiyon diyoruz, operasyon ekiplerinden bahsediyoruz, doğal olarak akla gelecek ilk sınıflardan birisi sıhhiyeci sınıfı oluyor. Oyunumuzdaki sıhhiye sınıfımız olan Field Medic, hem kendinizi iyileştirmenize hem de takım arkadaşlarınızı hayata döndürmenize yarayan bir sınıf. Sınıfa özel uzmanlıkları First Aid, Pallbearer ve Phoenix. Sırasıyla, daha hızlı iyileştirme, bedenleri daha hızlı taşıma ve kendi kendinizi diriltme özellikleri oluyor bunlar.

Ghost Recon Breakpoint 4 karakter sınıfı ile geliyor.

Sınıfın teknik tarafından sağlık droneu (Healing Drone) çıkıyor karşımıza. Aktif hale getirildiğinde takım arkadaşlarınızı tedavi ediyor ve diriltebiliyor. Kullanabilmek için (şarj etmek için desek mi:)) takı arkadaşlarınızı diriltmek, düşman dronelara hasar vermek veya onları yok etmek ya da takım arkadaşlarınızın düşmanı öldürmesini sağlamak gerekiyor. Sınıf teçhizatı da akla gelebileceği üzere sağlık kiti (Medkit). Bu sayede yaraları tedavi eden ve size ekstra sağlık sağlayan bir cihaz kullanabiliyorsunuz.

Vurdum mu oturtayım diyenler için Assault:

Operasyon ekiplerinin olmazsa olmazlarından bir diğeri nedir? Tabii ki tank :)  Assault sınıfını ne ölçüde tank olarak değerlendirebiliriz bilemiyorum, ama ekibin sağlam hasar veren elemanı olduğu söylenebilir. Uzmanlıkları Resilience ve Assault Proficiency. Bu uzmanlıklar sayesinde ekstra sağlık ve hasar dayanıklılığı veriyor, ayrıca hücum tüfeği (assault rifle) ve pompalı tüfek (shotgun) kullanımında bonusları oluyor.

Sınıf teçhizatı gaz bombası, atıldığında belirli bir süre hasar veriyor. Sınıf tekniği ise ‘True Grit’. Silah kullanımında geri tepmeyi azalttığı gibi hasarlara karşı da daha dirençli kılıyor karakterinizi. Bu özellik aktif iken düşman öldürdüğünüzde hem yaralarınızı bir miktar iyileştiriyor hem de özelliğin aktif olduğu süreyi uzatıyor. Özelliği şarj etme faslına gelirsek:) Bunun için dronelara hasar vermek veya onları yok etmek, düşmanı patlayıcı kullanarak veya yakın mesafeden öldürmeniz gerekiyor.

Sessiz ve derinden gidenler için Panther:

Biraz daha sessiz ilerleyeyim, gizli gizli halledeyim işlerimi diyorsanız, sınıfınız Panther. Uzmanlıkları In the Shadows, Swift Steps ve Silent Death. Bunlar ekstra gizlilik ve daha hızlı hareket etme imkanı sunuyor. Ayrıca, silahlara taktığınız susturucular hasarda bir düşüşe yol açmıyor.

Sınıf teçhizatı ‘Cloaking Spray’, karakteriniz üzerinde kullandığınızda düşman droneların sizi tespit etmesini engelliyor. Sınıf tekniği ise ‘Cloak&Run. Bir duman bulutu oluşturduğunu söyleyebiliriz. Bunun için de yine rakip droneları etkisiz hale getirmeniz gerekiyor, bir de gizlilikle ve yakın mesafeden düşman öldürdüğünüzde doluyor teknik barı.

Uzaktan sevenler için Sharpshooter:

Breakpoint’in dördüncü sınıfı da keskin nişancımız, Saharpshooter’ımız. Uzmanlık özellikleri Deep Lungs ve Long Range Proficiency. İsminden de anlaşılabileceği üzere Deep Lungs, sağlam ciğere sahip olması ve haliyle daha uzun nefes kontrolüne sahip olması demek:) Uzun mesafeli atışlarda avantaj sağlıyor uzmanlık yetenekleri. Bir de tabii keskin nişancı tüfekleri (Sniper Rifles) kullanırken avantajlı oluyor karakteriniz.

Sınıf teknği ‘Armor Buster’, mermilerin daha yüksek hasar verebilmesini, bazı zırhları delebilmesini sağlıyor, biraz da hızlandırıyor mermileri tabii. Bütün sınıflarda olduğu gibi bu sınıfta da droneları etkisiz hale getirdikçe doluyor teknik barınız. Buna ‘alnının çatından vurdum’ ile uzun mesafeli vuruşlar da ekleniyor sınıfa has olarak. Sınıfın teçhizatı ‘The Sensor Launcher’, daha geniş bir alanda düşmanları işaretlemenize imkan veriyor.

Görüldüğü üzere beklenen tarzda 4 temel sınıf var. Oyun stilinize hangisi uyar, sizi hangisi keser buyurun karar verin. Gölgelerde saklanıp sessizce düşmanın boğazına çökmek mi istersiniz, öyle fazla yakına sokulmayayım, uzaktan bir headshot ile işimi görürüm mü dersiniz, beni bunlarla uğraştırmayın, ben tüfeğin tetiğine sabitleyeyim parmağı, taktik maktik yok bam bam bam mı dersiniz, yoksa şifacı olayım yaraları sarayım mı dersiniz, sizin bileceğiniz iş:) Bana düşen de hepinize keyifli oyunlar dilemek…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum