Gran Turismo 6 PlayStation 3’e Geliyor!

1200 araç, 33 yarış alanı ve dahası..

Haberini daha önce alsak da Sony Computer Entertainment gelen ambargo nedeni ile duyurmak için resmi açıklamayı beklediğimiz Gran Turismo 6’nın hangi platformda boy göstereceği ve oyuna dair ilk detaylar ile karşınızdayız.

Geliştirilmesine 2010 yılında başlanan Gran Turismo 6’nın yaz tatilinde, PlayStation 3 için satışa sunulacağı belirtilen açıklamada yeni araçlar, yarış alanları ve binlerce özelleştirilebilir araç parçasının yarış severlerin beğenisine sunulacağı duyuruldu. Biraz ayrıntıya girecek olursak oyunda toplamda 1200 otomobil, 33 yarış alanı 19’u yeni olmak üzere 71 Layout yer alacak. Bunun yanında yeni araç ve yollar da indirilebilir içeriklerle yayınlanmaya devam edecek. Serinin bir önceki oyunundaki tüm araç ve yarış alanlarını da barındıracak Gran Turismo 6’nın yeni oyun motoru ile geliştirildiğini açıklayan Kazunori Yamauchiİngiltere’nin önemli pistlerinden Silverstone Circuit’in de yapımda yer alacağını belirtti.İlki 1997 yılında çıkan Gran Turismo’nun yeni oyunu ile birlikte evrimine devam ettiğini de söyleyen Yamauchi, Gran Turismo 6’yı sadık PlayStation 3 topluluğuna sunmanın kendileri için heyecan verici olduğunu söylüyor.

Oyunun duyurulmasının ardından PlayStation blogunda yapılan açıklama da ise Gran Turismo 6 için Haziran ayında bir demo yayınlanacağı, Sony ve Nissan iş birliği ile düzenlenecek GT Academy 2013'ün de demonun çıkışı ile başlayacağının haberi verildi. Oyun için yayınlanan ilk ekran görüntülerine ve yeni videoya biraz aşağıdan göz atmanız mümkün.

 Konsept videosu:

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum