İkinci Dünya Savaşı ile Darkest Dungeon Birleşirse: Warsaw

Varşova Direnişi'nden nasıl hikayeler dinleyeceğiz bakalım...

Pixelated Milk, bu yılın 3. çeyreğinde Warsaw adlı bir oyun çıkaracağını duyurdu. Nazi işgali altındaki Polonya'da bir grup karakterin yaşadıklarını bizlere aktaracak Warsaw, bir sıra tabanlı taktik ryo olacak.

Oyunun duyuru videosunda duygusal bir sahne paylaşılmış; bir anlamda oyunda ele alınacak hikayeler hakkında fikir verdiğini söylemek mümkün:

Her ne kadar II. Dünya Savaşı oyunlarda çokça ele alınan bir dönem olsa da oyunun geçeceği tarih ve coğrafya halen çok işlenmemiş alanlardan birisi. Savaşın son dönemlerinde, 1944 yılında, Alman işgaline direnen Polonya'yı ziyaret edeceğiz Warsaw'da. Varşova Direnişi, II. Dünya Savaşı'nın önemli olaylarından birisi olarak zikredilebilir. Direnişe başta destek verecekmiş gibi bir görüntü sunan Sovyet kuvvetlerinin Vistül Nehri'ni geçmeyip beklemesi, Almanların güç toplayıp geri çekilişe son vermesi ve Leh direnişçilere karşı saldırıya geçmesi, sonrasında gelen Wola Katliamı ve daha pek çok yönüyle dikkat çekici yönleri bulunan, anlatılacak çok hikaye barındıran bir dönem olduğunu söylemek mümkün. Yani, oyunun ilgi çekebilecek hikayeler barındırma ihtimali yüksek, bakalım nasıl işlenecek.

Warsaw, sadece oynanışı ile değil aynı zamanda görsel tasarımı ile de Darkest Dungeon'ı andırıyor; oyunun Steam sayfasındaki görsellere bir göz atacak olursanız sizler de bu tespite hak vereceksiniz büyük ihtimalle.

Warsaw, yılın 3. çeyreğinde PC, PS4 ve Switch için çıkacak. Merakla bekliyoruz. Takipteyiz!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum