John Carmack id Software'den Ayrıldı!

Doom'un babalarından sonuncusu da evden ayrıldı.

Ağustos ayında Oculus VR'ın CTO'luğuna (CTO=Chief Technology Officer, Teknoloji Müdürü) getirilen John Carmack'ın id Software'den tamamen ayrıldığı Tim Willits tarafından onaylandı.

Ağustos ayında Carmack'ın stüdyodaki görevinin etkilenmeyeceğini açıklamıştı Bethesda, ancak Willits'in Gameindustry International'a verdiği demeçte şunları söyledi: "İlgisi id Software bünyesinde oyun yapmaktan başka yönlere dönen John Carmack stüdyodan ayrıldı. John'un id Tech 5 üstündeki tüm işleri zaten tamamlanmıştı ve id'nin şu anki projelerinin hiçbiri bu ayrılıktan etkilenmeyecek. John'la çalışmış çok sayıda yetenekli programcımız var ve ileri teknoloji kullanan müthiş oyunlar yapma geleneğimizi devam ettirecekler. Çalışma arkadaşları olarak John'a iyi şanslar dileriz."

Carmack da kendi Twitter'ından haberi "id için teknik danışman olarak çalışmaya devam etmek istedim, ama olmadı. Muhtemelen en iyisi de böyle oldu, dikkatimin dağılması beni zorluyordu."

1991'de Doom'u yapan ve id Software'in kurucularından John Carmack'ın id Software'den ayrılması bence sektör için hayırlı oldu. Çok uzun süredir çok verimsiz bir firma haline geldi id Software (son 14 yılda çıkarttıkları iki oyun var: RAGE ve Doom 3). Carmack gibi bir zekanın id Software'de atıl kalmasındansa, kendisini tamamen oyunculuğun yakın geleceğindeki en heyecan verici teknoloji olan Oculus VR'a vermesi hepimiz için çok daha hayırlı olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum