League Of Legends Şampiyon Rehberi - Draven

Görkemli Cellat

 Noxsus'un gösteriş meraklısı celladı Draven, Adalet Meydanlarında sizlerle. Biz abisi Darius’a bakıp biraz daha oturaklı bir kardeş beklerken, Draven gösterişi o kadar seviyor ki Efsaneler Ligi’ni “Draven Ligi” olarak adlandırıyor :) Eh, pek de haksız sayılmaz, zira oyunun en çok tercih edilen saldırı gücü taşıyıcılarından biri olmayı başardı kendisi. Özellikle Türkiye’de birçok oyuncu Draven oynamaya bayılıyor. Sebebini uzaklarda aramaya gerek yok, çünkü Draven gerçekten saldırı gücü taşıyıcıları içerisinde neredeyse en güçlü olanı. Şimdi biraz oyuna doğru seyir edeceğiz ve Draven hakkında bazı ipuçlarını sizlerle paylaşacağım.

DRAVEN

Draven’a mutlaka zırh delme ve saldırı gücü eşyaları seçiyoruz. Sebebi çok basit: Kendisi ÇOK VURUYOR. Oyuna başladığınız andan itibaren envanterinizi iyi belirleyin, eşya setinizi nasıl yapacağınızı daha şampiyon ekranında oluşturmaya başlayın. Bizim önerdiğimiz eşyaları hemen yan sayfada görebilirsiniz. Draven’ın koridordaki üstünlüğünü kabul ettirebilmesi için yanına mutlaka sersemletme etkisi bulunan bir destek oyuncusu şart. Zaten yanında bulunacak destek oyuncusunun da iki şansı var: Ya çok fazla sersemletecek, ya da Draven’ı hızlandıracak. Bu şekilde konuya baktığımızda Leona, Alistar, Nami ya da Thresh doğru tercihler olacaktır. Koridora geçtiğiniz andan itibaren yapmanız gereken iki temel şey var: Biri minyon katletmek, diğeriyse her boşlukta rakiplerinize hasar vermek. Draven’ın dönen baltaları koridorda rakiplerinize çok fazla hasar verip minyonları da daha kolay katletmenizi sağlayacak. Koridordaki destek oyuncunuzun takibini kesinlikle bırakmayın, mümkün olduğunca onunla iletişimde olun. Zira Draven ile hiçbir sersemletme etkisini kaçırmak istemeyeceksiniz, vuruşlarınız çok etkili olduğu için her vurduğunuz hasarda koridoru ele geçirme şansınız o kadar artar. Mavi taraf sizseniz ormancınızdan ikinciden itibaren kırmızı güçlendiriciyi istemeye başlayabilirsiniz. Koridorda kırmızı güçlendirmenin vermiş olduğu yavaşlatma etkisi ve destek oyuncunuzun da sersemletmeleriyle skorlar kazanıp ilk kuleyi aldıktan sonra artık diğer koridorları gezmeye başlayabilirsiniz.

DRAVEN DRAVEN

Draven için önemli bir husus da diğer koridorları izlemek. Bütün haritada etkili bir ulti’niz var ve yoluna çıkan her şeyi silip süpürüyor. Bu cümlenin ardından yapabilecekleriniz (çalabilecekleriniz) sizin hayal gücünüze ve yeteneğinize kalmış durumda. Şimdi koridordan çıkmanın ardından yapabilecekleriniz başlıyor. Öncelikli olarak siz zaten zırhı olmayan oyuncular için avcısınız, bu konuda bir anlaşalım. Ardından düzgün bir eşya seti ile tankların bile yanınıza yaklaşmaya korkacağından emin olabilirsiniz. En başta gitmeniz gereken yer net olarak orta koridor; takın arkanıza destek oyuncusunu, gezmeye çıkın. Gerçekten de yanınızda Alistar falan varsa Draven’ın tipinden dolayı kahveden adam toplayıp kavgaya gidiyormuş hissi uyanıyor insanın içinde :) Draven an itibarı ile bir kule katili. Minyon topluluğu ya da boşta gidecek kule gördüğünüzde durmayın, koşun. Kısa zamanda fazlasıyla altın toplayabileceğiniz, gücünüze güç katacak her şeyi değerlendirmeye alabilirsiniz (bunlar hep Draven’ın pasifi yüzünden). Bundan sonra biraz da takım savaşlarına dönmek zorundayız artık, zira çok fazla iş yapacak hale geldiniz.

DRAVEN DRAVEN DRAVEN

Takım savaşlarında Draven’ın yegâne yeteneği, Allah yarattı demeden rakiplerini rahatsız etmesi. Savaş başlamadan önce yakalanmadan karşı tarafı rahatsız etmeye özen gösterin ve o dönen baltaları tutun mümkün olduğunca. Çift balta ile oynarsanız rakiplerinize vereceğiniz hasar bir o kadar yüksek ve hızlı olacaktır. Saldırı hızı da tam burada devreye giriyor. Aniden gerçekleşen bir takım savaşında arkada kalıp karşı tarafın yetenek gücü taşıyıcısını gözünüze kestirin. Büyük ihtimalle, bu kadar minyon katline ve eşya setinize bağlı olarak, üç vuruşta falan indireceksiniz :) Ardından tüm rakiplerinizi tek tek avlamaya başlayabilirsiniz. Olabildiğince ortalıkta fazla görülmeden takım savaşlarında iş yaparsanız sizin lehinize olacaktır. Vur-kaç yapmak Draven’ın yakalanmasını önleyecek, onu üzerine bir anda çökecek rakiplerinden koruyacaktır. Draven ile rakiplerinize son vuruş yapmaktan çekinmeyin, takım arkadaşlarım kızacak falan diye düşünmenin manası yok. Pasif yeteneğiniz sayesinde altına altın demeyip Draven diyebileceğinizden ötürü rakiplerinizi dikkatli izleyin. Takım savaşlarında ulti’nizi son dakikaya kadar da bekletmenin manası yok. En yüksek hasarı ne zaman verecekseniz o zaman kullanmanız gerek. Bununla beraber ulti’nizi takım savaşlarında çok uzak noktalara atmasanız daha yararlı olur. Geri dönüşü ne kadar erken olursa rakiplerinizin bulunduğu konumdan kaçma ihtimali o kadar azalır. Draven Ligi’ne veda etmeden önce elinizin altındaki şampiyonun hasar gücünü son bir kez hatırlatalım. Ne kadar hasar o kadar para demek sizin için. Draven ile kalın. (Ne diyorum ben ya? Kişiliğim değişti.) 

Draven

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum