League Of Legends Şampiyon Rehberi - Fizz

Dalgaların Dümencisi

Yıllar yıllar önce sualtında yaşayan bir ırk, bir dağın altında gizli bir şehir inşa etti. Düşmanları vardı ama kalenin savunması o kadar iyiydi ki geçilemiyordu. Burada yaşayanların keyfiyse yerindeydi. Şampiyonumuz Fizz bu rahatlığı hiç sevmiyordu. Hep bir yolunu bulup şehirden kaçıyor, kendini maceranın kucağında buluyordu. Bir gün Fizz, yine bir maceradan döndüğünde şehir bomboş kalmıştı. Bulduğu bir zıpkını yanına alıp yeni yaşam alanları aramak üzere yola koyuldu. Sonunda Bilgewater Limanı’na geldi ve yaramazlığıyla, burada yaşayan halkın kısa sürede baş belası oldu. Tam da denize dönüp yeni yerler aramaya başlayacakken, bir ejder-köpekbalığının limana saldırdığını gördü.

Fizz, hemen müdahale ederek köpekbalığını alt etmeyi başardı. Bilgewater halkının sevgisini kazanıp, League of Legends’a katıldı. Oyun içerisinde en yaramaz, en sinir bozucu, en sinirlendiren şampiyon kim deseler, cevap hiç kuşkusuz Fizz. Kullandığı yetenekler yüzünden mi, rakiplerini hemen alt etmesinden mi bilinmez ama böyle. Yetenekleri gayet iyi hasar veriyor. İlk seviyelerde siz siz olun Fizz ile pek temasa geçmeyin. Uzaktan uzaktan minyon katledin, hafif rahatsız edip baskını bekleyin. Bu gelen baskından mutlaka skor almaya çalışın. Tabii bütün bunlar Fizz rakip ise geçerli. Fizz ile oynuyorsanız büyük bir risk unsurusunuz! Deniztaşı Zıpkın ve Zıpkın Saldırısı yetenekleriniz skor almanıza yetecek ve artacak. İlk seviyelerde mana sıkıntısı çekebilirsiniz ama Deniztaşı Zıpkın yeteneğizle bunun da üstesinden gelebilirsiniz. Çünkü normal saldırılarınız da yeterince minyon katletmenize yetecektir.

AH BU YETENEKLER

Pasif yeteneği ile Fizz, kendini diğer orta koridor şampiyonlarından biraz olsun ayırıyor. Çevik Dövüşçü ile birimlerin içerisinden geçmeniz sağlanırken, normal saldırılardan gelen hasar da azalıyor. Oyun içerisinde en fazla kullanacağınız yetenek ise Zıpkın Saldırısı. Bu yetenek ile birlikte, rakibin üzerine doğru atılarak, içinden geçip hasar veriyorsunuz. Vur-kaç yapmak için ideal. Önce bu yetenekle rakibe saldırın, sonra hiç vakit kaybetmeden Oyunbaz/Düzenbaz ile geri kaçın. Oyunbaz sizi hedef alınamaz hale getirdiği için düşman şampiyon karşı saldırıya geçtiğinde size dokunamayacak. Verdiğiniz hasarların yüksek olmasını Deniztaşı Zıpkın yeteneğinize borçlusunuz. Bu yetenekle elinizdeki zıpkını parlatıp rakibe Zıpkın Saldırısı veya normal vuruş yaptığınızda rakibiniz üzerinde bir yara açmış oluyorsunuz. Bu yeteneğinizi sık sık kullanın, hatta ne zaman Zıpkın Saldırısı yapacak olursanız mutlaka bu yeteneğinizi aktif edin. İlk seviyelerde orta koridorda skor almanız an meselesi (karşınızdaki rakibe bağlı olarak değişir bu tabii). Artı olarak bu yetenek ile minyon katletmek de kolay. Konsantre olun! Oyunbaz/Düzenbaz yeteneği sizi birçok zorlu durumdan kurtaracak. Çünkü bu yeteneğiniz ile kısa süreliğine hedef alınamaz hale geliyorsunuz. Karşı takımda Karthus, Brand, Caitlyn varsa bu yetenek ile onların ulti’lerinden kaçabilirsiniz. Yine bu yetenek ile bazı duvarların üzerinden atlayabilirsiniz; hem kaçarken hem kovalarken çok faydalıdır. Grup halindeki minyonları da üzerlerine atlayarak çabucak katledebilirsiniz. Erkenden gelen baskınları önlemek için Oyunbaz/Düzenbaz yeteneğinize başvurun ama sırf bu yetenek var diyerek Totem koymayı ihmal etmeyin. Takım savaşlarında Fizz pek aktif değil. Bir hedef belirleyip onu eritebilir ama yüksek toplu hasar vermesi söz konusu değil. Bu noktada ise yine bireysel saldırı yapan ama çevresinde kalanları da yavaşlatan Denizin Dişleri yeteneğiniz söz konusu. Belirli bir alana atılan sihirli balığa yakalanan rakibe bir süre sonra saldıran köpekbalığı yüksek hasar veriyor. Bu yeteneği çeşitli fonksiyonlar ile kullanmanız mümkün. Mesela arkadaşınızın başı belada ve yardıma ihtiyacı var, hemen bu yeteneği kullanarak sihirli balığı o yöne doğru fırlatın, rakip takıldığı zaman hem yavaşlayacak, hem de hasar alacak. Böylece arkadaşınızın canını kurtarmış olabilirsiniz.

İYİ BİR FİZZ DÜŞMAN BAŞINA

Oyun esnasında Fizz kasılmış ise, o oyunun dönmesi zorlaşır. Hem yetenekleri çok vuruyor hem de bekleme süreleri kısa. Alacağınız eşyalar ile bu süreleri iyice kısaltabilirsiniz. İlk seviyelerde koridoru domine etmek istiyorsanız Doran’ın Yüzüğü ile başlayın. Eşya demişken, Fizz’e de biraz savunma gerekiyor. Bunun için mutlaka bir Zhonya’nın Kumsaati’ne ihtiyacınız var. Bu eşyayı şöyle kullanabilirsiniz: Zor durumda kaldınız ve Oyunbaz/Düzenbaz yeteneğinizi kullandınız, hasar almadınız. Hemen arkasından açtığınız Zhonya ile hayatta kalma olasılığınız daha da artacak, üstelik bu sırada yetenekleriniz de tekrar kullanılabilir hale gelecektir.Oyun sırasında saldırmayı seçtiğiniz rakip her kimse ki, mümkün olduğunca nişancıyı hedef alın, şu komboyu kullanın: İlk önce Deniztaşı Zıpkın’ı etkinleştirin, daha sonra Zıpkın Saldırısı ile rakibe hasar verin, hemen arkasından Oyunbaz/Düzenbaz yeteneğiniz ile oradan uzaklaşın, veya yakınlaşın.

Fizz

YORUMLAR
Parolamı Unuttum