League Of Legends Şampiyon Rehberi - Irelia

Bıçakların İradesi

Usta Lito, gelmiş geçmiş en iyi kılıç ustalarından biriydi. En büyük özelliği ise kılıçların onun elinde can bulmasıydı. Günün birinde Usta Lito geçirdiği ciddi bir hastalığı atlatamadı ve hayatını kaybetti, geride oğlu Zelos ve kızı Irelia’yı bırakarak. Zelos, Ionia’yı Noxus işgaline karşı korumak için yola koyulmuştu. Zelos geri dönene kadar evi korumaksa Irelia’nın göreviydi. Demacia’dan destek almasına rağmen yapılan savaşı Ionia kaybetmiş ve halkı teslim olmuştu. Ancak, Irelia babasının bıraktığı silahı alarak yeni bir direniş başlattı. Kargaşanın, tozun dumanın içerisinde Noxus kara büyüleri ile lanetlenen Irelia, ölmek üzereydi. Onu ölümden kurtaran ise Soraka oldu. Kendine geldiğinde, babasının bırakmış olduğu kılıç hiç kimsenin etkisinde kalmadan hareket ediyor, Irelia’nın etrafında dönüyordu! Savaşın ön saflarına doğru yol alan Irelia ve birlikleri, Noxus’u geri püskürtmeyi başardı ve Irelia daha sonra Adalet Meydanlarındaki yerini aldı. Bu esnada Irelia, iki güçlü düşman kazanmıştı. Singed ve Syndra, Irelia’nın ezeli düşmanları olmuştu.

ZAFER SİZİN ELİNİZDE!

Kimi zaman ormancılık rolünde görsek de Irelia’nın asıl yeri üst koridordur. Irelia oynarken birçok alternatifiniz olabilir. Yeri geldiğinde dayanıklı bir dövüşçü, yeri geldiğinde ise yüksek hasar veren bir suikastçı olabilirsiniz. Irelia, sahip olduğu Ionia Coşkusu yeteneği ile bütün engelleme etki sürelerini yanındaki rakip şampiyonlara oranla azaltır. Yanınızda bir düşman şampiyon varken %10, iki şampiyon varken %25, üç şampiyon varken ise %40 oranında bir azaltma söz konusu. Engelleme derken sersemletme, yavaşlatma, vb. etkileri kast ediyoruz. Minyon katletmek, destek rolü hariç tüm oyuncular için çok önemli bir konu. Irelia’da ise en çok seveceğiniz ve oyun içinde en fazla kullanacağınız yetenek hiç kuşkusuz, Uçarbıçak olacak. Bu yetenek ile seçtiğiniz hedefe doğru sıçrayarak hasar veriyorsunuz. Sıçradığınız hedef öldürülürse yeteneğin bekleme süresi sıfırlanır ve 35 mana geri kazanırsınız. Bu yetenek ile minyon katletmek çok zevkli oluyor, bir oraya bir buraya sıçrayıp duruyorsunuz. Bir minyona normal saldırı yaptıktan sonra azıcık canı kalırsa hemen üzerinde Uçarbıçak kullanın, son vuruşu kaçırmayın. Irelia’nın bu özelliği ona kule altında da kolaylıkla minyon kesme imkanı sağlıyor. Irelia eğer ihtiyaç duyduğu eşyaları alalabilirse korkutucu bir şampiyon haline gelir. Bu eşyalar yetmezmiş gibi Hilten Stili yeteneği ile yapmış olduğu normal saldırılardan can yenilemesi kazanır. Bu yeteneği aktif ettiğinde ise rakiplere gerçek hasar verir. Bu yeteneğinizi mümkün olduğunca Uçarbıçak yeteneğinizi kullanmadan önce aktif edin. İlk önce W sonra Q kısacası. Erkenden yüksek hasarlar sizlerle! Denge Saldırısı yeteneğinizle seçilen hedefe hasar vermekle kalmayıp onu belli bir miktar da yavaşlatabilirsiniz. Oldu ki rakibin can yüzdesi sizden yüksek ise bu yetenek, rakibi yavaşlatmak yerine onu sersemletir. Bu yeteneğe usta oyuncuların yaptığı yayınlarda denk gelirseniz özellikle dikkat edin. Can değeriniz düşükken sizi ölümden nasıl kurtardığına şahit olacaksınız. Irelia’nın babasından hatıra kalan kılıçları unutmadınız değil mi? Hayalet Bıçaklar yeteneğimiz ile dört adet ruh bıçağı emrimize giriyor. Bu yetenek ile hasar alan rakiplerden Irelia belli bir miktarda can sömürür. Bu yeteneğinizi “dört bıçak var, birini kullanayım, kalanlar dursun” diyemiyorsunuz, herhangi bir birikme söz konusu değil. Bir kere bastığınızda uygun aralıklarla dört bıçağı da kullanmanız gerekiyor. Bıçakların gidiş yönü ise imlecinizin olduğu yere doğru, aman dikkat.  

OYUN ESNASINDA YÜKSEK HASAR!

Bu yetenekler ile vereceğiniz hasarın boyutu bir hayli yüksek. Oyunun ilerleyen safhalarında alacağınız zırh ve can eşyaları ile birlikte gelen artılar sayesinde çok tehlikeli bir hal alacaksınız. Ama bunun için her şeyden önce bolca minyon katletmek gerekiyor. Mümkün olduğunca çok sayıda minyon katledin. Yeteneklerinizi kullanın. İlk seviyelerde biraz mana sıkıntısı çekebilirsiniz ama alacağınız bir Pırıltı eşyası sayesinde bunun üstesinden geleceksiniz. Belirttiğimiz gibi Uçarbıçak yeteneğiniz ile minyon katletmek çok eğlenceli oluyor, deneyin :) Oyun sırasında ilk başta Doran’ın Kalkanı sayesinde canınızı yükseltin, çünkü ilk seviyelerde biraz zayıf kalıyorsunuz. Karşınıza Riven gibi bir şampiyon geldiğinde zorlanabilirsiniz, bizden söylemesi. İlerleyen aşamalarda mutlaka can çalma eşyaları ile birlikte saldırı hızı sağlamanız gerekiyor. Hilten Stili yeteneğimizin pasif özelliği neydi? Evet, her normal saldırı başına can yenilemesi. Bu nedenle saldırı hızı önemli. Diğer alacağınız eşyalarda ise hasar vermek için sadece Üçlü Kuvvet bile kendi başına yetecektir. Bu nedenle savunma eşyaları kasmanız hem size hem de takımınıza yararlı olacaktır. Kısa sürede yüksek hasar verebilmek için biraz hızlı davranmanız gerekiyor. Seçilen hedefe Q yeteneğinizi kullanmadan önce W yeteneğinizi aktif edin ve hedefin yanına vardığınız anda E yeteneğinizi kullanın. Kısaca W-Q-E diyebiliriz.

Irealia

YORUMLAR
Parolamı Unuttum