League Of Legends Şampiyon Rehberi - Jinx

Delifişek

Deli dolu kişiliği ve bol keseden harcadığı cephanesiyle Jinx, rakiplerinizin canına okuyacak bir nişancıdır. Üstünde taşıdığı değişik silahlarla karşı şampiyonlara ve yaratıklara inanılmaz hasarlar veren Jinx, saldırı gücü taşıyıcısı rolünü üstlenmiştir. Jinx’in en nefret ettiği şey can sıkıntısıdır. Bu yüzden Jinx, koridorunda ve oyunun genelinde saldırganlık düzeyi üst seviyede olup sürekli çatışmalara girmeyi tercih eden bir şampiyonumuzdur.

“Bir saniye, dediklerine önem vermeyi deneyeyim... Aaa, tüh, hiç kalmamış!”

Jinx'in pasif yeteneği yakın zamanda saldırdığı bir şampiyon veya kule katledilir veya yıkılırsa, Jinx büyük miktarda hız takviyesi kazanır. Bu yüzden bu yeteneğinin adı “Ay Çok Heyecanlı!” olmuştur. Jinx’in sıradaki yeteneği ise sahip olduğu farklı silahları kullanabilme yeteneğidir. Dan Dan seçildiğinde artan saldırı hızıyla rakiplere seri bir şekilde vurarak avantajlı duruma geçer. Kılçık Roketatar seçildiği zaman ise menzili artar, yanındaki rakiplere sekerek hasar verir ve böylece kolayca dürtme imkanı sağlar. Ama dikkat; roketatar kullanılırken mana yediği için sürekli kullanılmamalıdır. Jinx gönderdiği “Cızzt!” elektrik atışı ile isabet ettiği ilk rakibin hasar görmesine, yavaşlamasına ve kısa bir süre görünmesine sebep olur. Uzaktan dürtmek ve çalıların içini kontrol etmek için idealdir. Jinx’in önemli silahlarından biri de patlangaçları. Bu patlangaçlar bir hat üzerinde birkaç saniye sonra patlayarak yakındaki rakipleri ateşe verir. Eğer rakip şampiyonlar üstüne basarsa bir süreliğine yere sabitlenir. Patlangaçları rakiplerinizin kaçış yönünde, önüne gelecek şekilde yerleştirirseniz, rakibi yakalamanız an meselesi! Jinx’in en güçlü silahı olan Manyak Güçlü Ölüm Roketi yol aldıkça hasar kazanır. Roket ilk rakip şampiyona isabet ettiğinde patlayarak hedefe ve yakındaki rakiplere, eksik can değerlerine göre hasar verir. Füzenin etkisi ile rakip takım ne olduğunu şaşırır ve klavyeyi bırakıp bilgisayarı terk eder :)

SEÇİMLER

Karşı takım Caitlyn, Kog’Maw, Ashe, Twitch gibi şampiyonlar almışsa Jinx çok mantıklı bir seçim olacaktır. Jinx bu şampiyonlara karşı koridorunda zorluk yaşamaz ve çok geçmeden koridorunu kazanmaya başlar. Yalnız karşı takım Ezreal, Corki, Lucian, Varus, Draven gibi şampiyonlar seçmiş ise kesinlikle tercih edilmemelidir. Çünkü bu tarz hızlı ve atik şampiyonlar minyon kesmenizi zorlaştıracak ve geriye düşmenize sebep olacaktır. Jinx’in yanına kendisi gibi saldırgan yapıda bir destek oyuncusu gerektiği için Leona tartışmasız en iyi tercih olacaktır. Bunun dışında Thresh, Morgana, Nami yine aynı şekilde Jinx ile mükemmel uyum içinde olacaklarından Jinx için rahat, düşman için ise epey bir zorlu koridor macerası olacaktır. Oyun başladığında Jinx’e alınabilecek en uygun eşya Doran’ın Kılıcı ve Can İksiri’dir. Böylece başlangıçtaki can değeriniz yükselecek ve azaldığında iksiri kullanarak yeniden yükseltebileceksiniz. Her oyuna göre değişen eşya diziliminde genellikle alınacak ilk eşya Kanasusamış olur. Daha sonra ise hareket hızı için Sürat Çizmeleri, saldırı hızı için Statikk Hançer veya Hayalet Dansçı faydalı olur. Saldırı gücü taşıyıcılarının değişilmezi olan bir eşya var ki o da Son Fısıltı’dır. Rakip şampiyonların zırh değerinin bir kısmını yok sayan bu eşya ile rakiplerinize çok rahat hasar verebilirsiniz. Oyun ilerledikçe savunmaya dayalı bir eşya şart olduğu için Banshee’nin Duvağı veya Koruyucu Melek mutlaka olması gereken eşyalardandır. Tabii ki bu defansif eşyalara güvenip önden koşarsanız ölmeniz büyük bir olasılıktır. Ne yapıyoruz? Takım savaşlarında kendimizi korumaya alıyoruz... 

BAY BAY!

Oyun başlarında rakipten skor almak için kendinizi aşırı tehlikeye atmayın. Önceliğiniz minyon kesmek olmalı. Unutulmamalı ki ortalama 15 minyon 1 skora eşittir. Jinx’in Sıçra’yı saymazsak tam anlamıyla bir kaçış mekanizması olmadığı için koridorun çok fazla ittirilmemesinde fayda vardır. Oyun içinde üçüncü kırmızı güçlendirmeden sonrakileri almayı ihmal etmeyin. 20. dakikadan sonra takım arkadaşlarınızla dolaşmaya dikkat edin. Son olarak takım savaşlarında öncelikle hedef olacağınız için pozisyonunuzu geride alıp Kılçık Roketatar ile saldırmanız gerekir. Delifişek Jinx size oyun kazandırmaya hazır!

Jinx

YORUMLAR
Parolamı Unuttum