League Of Legends Şampiyon Rehberi - Yasuo

Günahkar Kılıç

Yasuo, yüksek hasar gücü ile adından çokça bahsedilen bir şampiyon. Onuru için yollara düşen ve bu uğurda öz kardeşini bile gözden çıkaran bir kılıç ustası. Peki neden onuru için mücadele veriyor? Noxus işgal edildiği gün, Ionia’nın yüksek mevkilerinden birini savaş sırasında koruma görevi Yasuo’ya verilmişti. Yasuo, savaşın gidişatını değiştirebileceğine inanarak, kılıcını çekti ve savaşa girdi. Fakat geri döndüğünde, korumakla görevlendirildiği kişiyi hayatını kaybetmiş buldu. Yasuo, itibarına leke sürüldüğü için gidip teslim oldu. Bu sırada bunu kimin yaptığını öğrenemek için çabalarken, ölen kişinin “Rüzgâr Tekniği” ile öldürüldüğü anlaşıldığında işler değişti. O andan itibaren bütün Ionia artık Yasuo’ya düşman oldu.

YETENEKLERİNİZE ALIŞIN

Oyun içerisinde son haliyle orta koridorda görmeye alıştığımız Yasuo’nun ana hattı yukarı koridor. Oynanabilirlik açısından ilk başlarda oldukça zor olsa da, alışma evresini geçtiğinizde en çok oynadığınız karakterler arasında yerini alacak. Aldığınız eşyalar ile hızınız, saldırı gücünüz, saldırı hızınız artacak, böylece korkulu bir rakip haline geleceksiniz. Yasuo, Avarenin Yolu isimli pasif yeteneği ile kritik vuruş ihtimalini iki katına çıkartıyor ve hareket ettiği süre boyunca akış çubuğunu dolduruyor. Bu çubuk dolduğunda Yasuo, kendisine bir kalkan yaratır, bu kalkan ilk gelen saldırıları emer. Bu yeteneğin savunma mekanizmasına güvenip sakın gözünüz kapalı bir savaşa girmeyin. Neden mi? Çünkü bir kere kalkanınız bittiğinde, o ilk hasarı aldıktan sonra yeteri kadar gezinecek vaktiniz olmuyor. İlk seviyelerdeki can ve zırh değerlerinizi göz önüne alırsanız, zor anlar yaşayabilirsiniz. Oyun içerisinde en çok kullanacağınız yeteneğiniz, hiç kuşkusuz, Çelik Fırtına. Çelik Fırtına yeteneğiniz iki başarılı vuruştan sonra seçtiğiniz belirli bir yöne hortum göndererek, orada bulunan rakiplerinizi havaya fırlatır. Bu yeteneğinizi kullanırken dikkat edin, çünkü menzili gayet kısa. Mümkün olduğunca iki kere saldırdıktan sonra açılan hortumu rakibinize veya minyonlara gönderek hasar verin. Tabii ki bu ilk seviyeler için geçerli. Diğer yetenekleriniz ile birlikte daha iyi işlere imza atacaksınız. Özellikle karşınıza uzaktan vuran bir şampiyon geldiyse belli bir süre kule savunması yapın ve gelecek baskından skor almaya çalışın. Takımınıza ve size en yararlı, kimi zaman can kurtaran yeteneğinizi sakın es geçmeyin. Rüzgar Duvarı yeteneğiniz, duvara doğru gelen menzilli saldırıları önler. Örneğin Caitlyn, Son Koz yeteneğini sizin üstünüze nişanladı ve canınız az. Hemen Rüzgar Duvarı yeteneğiniz ile bu gelen hasarı tamamen önlemek sizin elinizde. Aynı şekilde takım savaşlarında bu duvarın arkasında kalan arkadaşlarınız size minnetkar kalacaktır. Hatta bu yeteneği Baron’un saldırılarını engellemek için bile kullanabilirsiniz! Kimi zaman rakibinizin üzerinde ciddi baskı kurmuş hale geldiğinizde, rakibiniz sizden hep kaçarak oyun oynar. Bunu şu ana kadar oynadığınız oyunlarda mutlaka görmüşsünüzdür. Atılgan Kılıç yeteneği ile minyonların ve şampiyonların içerisinden üst üste birkaç kez geçerek hem hasar verebilir, hem de kaçan rakibinize yakınlaşıp, Çelik Fırtına yeteneğiniz ile havaya savurup skor almayı sağlayabilirsiniz. Bu yeteneğinizi, içinde bulunduğunuz bire bir savaşlarda çeşitli kombinasyonlar ile kullanın. Çünkü tek bir şampiyonun üstünden birden fazla kez geçemiyorsunuz. Çelik Fırtına yeteneğiniz ile rakibi havaya savurduktan sonra bu yetenek ile ona dönerek hasar verebilirsiniz örneğin. Kullanılması en meşakkatli yeteneğiniz Son Nefes. Havaya savrulan herhangi bir rakip şampiyon olmadan

bu yetenek aktif olmuyor. Çelik Fırtına yeteneğiniz ile rakipleri havaya fırlatabilirsiniz ama, bu olay için alışmanız gerekli. Çelik Fırtına yeteneğinizi rakiplere tutturmak ilk oynayanlar için zor bir iş.

OYNANIŞI BİRAZ ZOR

Yasuo, oyuna ilk geldiği andan itibaren hep yüksek hasarları ile lanse edildi. Kimi zaman ilk yasaklanan karakter oldu. Turnuva maçlarında bile halen yasaklama listesinde Yasuo’yu görmeniz mümkün. Yüksek hasar sevdası yüzünden her oyuncu Yasuo alıp oynamak istemiştir ve ilk deneyimleri genelde hüsranla sonuçlanmıştır. Çünkü Yasuo zordur, başlangıç can ve zırh değeri düşüktür. Tam olarak bilmiyorsanız açık hedefsiniz. Bu yüzden siz siz olun, oyuna başlarken takımınıza bakın. Rakiplerinizi havaya fırlatan karakterler var mı? Var ise işiniz birazda olsa kolaylaşacaktır. Yine aynı şekilde oyun başında zırh ve can değerine önem verin. Hemen ağır hasara yönelmeyin. Koridordaki rakibinize bakın ve hasar kontrolünü ihmal etmeyin. Can ve zırh bakımından düşük başladığınız için gelecek olan baskınlar oldukça sık olacaktır. Çünkü, ilerleyen dakikalarda büyük bir tehdit oluşturacaksınız. Bu yüzden nehir yolundan totemi eksik etmeyin.

Yasuo

YORUMLAR
Parolamı Unuttum