League Of Legends Şampiyon Rehberi - Ziggs

Sihirmayın Uzmanı

Kartopu savaşı içeren bir kostüme sahip olup sevmeyeceğim bir şampiyon olabilir mi? Asla! Oyunun en başında en küçük yetenek atışında tükenen mananız, tutmayan seksek bombaları moralinizi bozmasın. Öyle güçlü bir şampiyon ki Ziggs, kendi koridorundan diğer bütün koridorlara ulaşabilen Cehennem Bombası ile daima patlamaya ve takım savaşlarına hazır! Oynaması ve yetenek atışları kolay gibi görüyor olabilir. Peki ya karşına oradan oraya sıçrayan, yerinde bir saniye bile durmayan bir şampiyon gelirse? İşte bu rehber sağa sola zıp zıp zıplayan Kha’Zix’leri, minyondan minyona atlayan Yasuo’ları durdurmak için, yani senin için...

SAKİNLİĞİNİ KAYBETME, GEREKSİZSE PATLATMA!

Bütün orta koridor şampiyonlarında olduğu gibi Ziggs’in de kendi koridorunda bolca minyon biçmesi, rakibini koridordan ayrıldığı anda takip etmesi gerekiyor. Bunları yapabilmek için öncelikle mana kontrolünü doğru bir şekilde yapabilmen lazım. Bu mana canavarı şampiyon bilinçsizce kullandığında çabuk tükeniyor ve etkisiz kalıyor ama üzülme, pasifin Kısa Fitil sayesinde her 12 saniyede bir düz vuruş yaptığın düşman birimi veya rakibe fazladan hasar verebiliyorsun. Pasifin aktif olduğunda düz vuruşlarını rakibe yapmaya gayret göster. Eğer minyonlar kule altına girer ve tutamayacağını hissedersen önce Sihirmayın Tarlası yeteneğini biriken rakip minyonların altına at. Henüz o havada giderken ardından Seksek Bombasını gönder. Bütün minyonlar cepte! Eğer karşında taban hasarı yetenek gücüne dayalı bir şampiyon var ise merkeze ilk dönüşünde mutlaka ama mutlaka Ahenk Kadehi al. Bu eşya hem verdiği büyü direnci ile karşındaki şampiyondan daha az hasar almanı sağlayacak hem de rakibi dürtmen veya minyonları biçmen için ihtiyacın olan manayı karşılayacak. Üstelik yeterince altın biriktirdikten sonra alacağın bir üst eşya olan Athene’nin Lanetli Kadehi fazladan verdiği 60 yetenek gücü ve bekleme süresinde sağladığı %20’lik azalma ile seni karşısında durması çok güç bir şampiyon haline getirecek. KONSANTRE OL, NİŞAN AL, BEKLE! Ziggs oynarken başına gelebilecek en kötü senaryolardan biri karşına çok hareketli veya koridorda uzun süre kalabilen dayanaklı şampiyonların gelmesidir. Menzil avantajını doğru kullanmalı ve tutturacağından emin olmadan yetenek atışlarını kesinlikle kullanmamalısın. Minyonlar bir araya geldiğinde rakip şampiyonun senin minyonlarını öldürmek için gelmesini bekle. Seksek Bombası’nı rakibi sıyırırsa minyonlarda patlayacak şekilde at, böylece yeteneklerin boşa gitmemiş olur. Patlayıcı lokumu yeteneğin mutlaka bir kenarda dursun, rakibi dürtmek adına harcama. Kendi ormancın koridoruna baskına geldiyse, rakip orta koridor fazlaca üstüne geliyorsa veya rakip ormancıyı bir anda çalılardan çıkarken gördüysen Sıçra kullanmadan kaçmak için tek şansın o Patlayıcı Lokumu. Gideceğin yönün hemen önüne at ve zıplamak istediğin anda bas! Bu hem seni istediğin yöne atacak hem de arkandan kovalayanları gittiğin yönün tersine doğru savuracaktır. Bütün bunları yaptın ve rakip kulenin altına girmekte ısrarlı ise Sihirmayın Tarlası yeteneğini tam rakibin koşu yoluna at. Bu minik bombalar rakibi hem yavaşlatacak hem de hasar almasını sağlayacak.

ÜZME KENDİNİ, ARTIK ŞANSLARI YOK!

Demek Lich Boğan’ın bitti... Şimdi onlar düşünsün! Sana verdiği 80 yetenek gücü fazladan 250 mana ve hareket hızındaki artış yetmezmiş gibi sana Büyülü Kılıç adında pasif bir yetenek kazandırıyor. Bu pasif yetenek sayesinde kullandığın yetenek atışları sonrası düz vuruşlarda %75 saldırı gücün ve %50 yetenek gücünün toplamı kadar büyü hasarı verebiliyorsun. Benden size bir ipucu: Rakip takımın kulesini kuşatmışken başka bir koridorda kulenize doğru alıp başını giden cengaver rakip minyonları görürseniz ulti’nizi atmaktan çekinmeyin. Bu hem fazladan altın hem de geçici bir süreliğine olsa bile kurtarılmış bir kule demek. Kuşatmalarda en arkada durmaya özen göster. Mana problemi artık neredeyse hiç yaşamadığın için sürekli rakibe yolladığın Seksek Bombaları sayesinde rakip daha savaşa girmeden ağır can kaybına uğruyor. Savaşı başlatmalarını sürekli bombalar yağdırarak bekle. İşte o an geldi! Takım savaşı çıkar çıkmaz bütün rakipleri kapsayabileceğin bir noktaya Cehennem Bombası’nı gönder. Dışarı çıkmaya çalışan rakipleri kaçmaya çalıştıkları yöne Sihirmayın Tarlası atarak yavaşlat. Eğer bu onları durdurmadı ise Patlayıcı Lokumunu göndererek onları ulti alanının içine savur. Yapabilecekleri en iyi şey değerli sıçralarını kullanmaları olacak ki geri kalanında fazlaca hasar veren düz vuruşların ve seksek bombaları yeterli olacaktır.

ziggsiç

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum