Metal Gear Solid 5'te Snake'in Yeni Sesi Belli Oldu

David Hayter dönemi kapandı!

Önceden söylenenler kesin olarak onaylandı ve Metal Gear Solid V’de Snake’i seslendiren kişinin David Hayter olmayacağıkesinleşti. Aynı zamanda yeni Snake’in kim olacağını görmüş olduk; ülkemizde CNBC-e ve e2 kanallarında yayınlanan 24 dizisinin Jack Bauer’i, Kiefer Sutherland. (Kojima burada Ubisoft’un Sam Fisher’ın seslendirme ve hareket yakalama aktörlüğünü tek kişiye vermesiyle aynı şeyi yapmış, Sutherland Snake’e aynı zamanda mimikve hareketlerini de verecek.)

“Snake’in kelimelerden ziyade ses tonu ve hafif yüz mimikleriyle ifade edilen daha yumuşak bir performansı olmasını istedim.” -Hideo Kojima

MGS V 1984’de geçiyor bu da Snake’in yaşının 49 olması anlamına geldiği için üstat Kojima o yaşta bir adamın mimik ve ses özelliklerini taşıyan bir aktör olmasını istemiş. Bu yüzden de Hollywood yapımcısı Avi Arad’ın (ki filmin de yapımcısı) tavsiyesine başvurmuş ve Kiefer Sutherland ile tanışmışlar;

“Ne zaman Snake’i düşünsem aklıma gelen belli bir ses ve konuşma biçimi. Kiefer bunun gizemini verebilen harika zenginlikte bir sese sahip.” diyor Avi Arad.

Kiefer Sutherland ise“Bu karakteri oynamak inanılmaz bir onur. İnanılmaz bir mirası var. Bağlandığım gerçek bir kişisel kalite var. Bir oyuncu değilim ama ben bile bu oyunu biliyorum, bu oyunların mirasına ve inanılmaz başarısının oldukça farkındayım." diyor bu videoda.

Ne diyelim, Koijma işini bilir. Yeni nesil Fox Engine'in fotorealistik görselliğe ulaşma iddiası belki yanında farklı gereklilikler getirmiştir. Adamın sağı solu belli olmuyor, belki bunu altından bile bir ters köşe çıkar?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum