NBA 2K21'in Gelirleri Geçen Seneyi Geride Bıraktı

Demek ki reklamlar yerindeymiş

NBA 2K serisiyle oyuncular arasında ilginç bir dinamik var. Her sene gerek forumlarda, gerek sosyal medyada NBA 2K'ya dair pek çok şikayet mesajı okuyoruz. Kimi oyunun fiyatından şikayet ediyor, kimi artık bir çılgınlık seviyesine gelen mikro ödemelerinden; kimi oyunun ismindeki yıl değişmesine rağmen oyun içeriğinin pek değişmemesinden, kimi oyun için ödedikleri onca paraya rağmen oyun içinde de geçilemeyen reklamlarla karşılaşmaktan.

Ama yine her sene NBA 2K oyunu peynir ekmek gibi satıyor ve bu yıl da farklı olmadı. Superdata verilerine göre NBA 2K21 geçen ayın en çok kazandıran oyunu oldu.

NBA 2K21'in dijital satışları, geçen seneki NBA 2K20'nin aynı dönemdeki performansına göre tam %19'luk bir büyüme göstermiş. Bu büyümeye karşın oyun için gelirler aynı ölçüde artmamış ama yine de geçen seneden %8 daha fazla kazanırmış.

Oyunun geçen sene de 2K'nın en çok kazandıran oyunlarından biri olduğunu düşünürsek, %8 veya %19'luk artışların ciddi ölçüde yüksek miktarlara denk geldiğini de söyleyebiliriz.

Hal böyle olunca da NBA 2K22'nin fiyatı 10$ daha fazla, mikro ödemeleri daha alengirli, reklamları daha geçilemez olursa kimse şikayet etmesin :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum