Yeni Need for Speed Duyuruldu: NFS Rivals

Özlenen marka NFS’ye geri dönüyor!

Bu yılın ileriki zamanlarında çıkacak olan oyun, Ghost Games ve Criterion tarafından geliştiriliyor ve Frostbite 3 motorunu kullanıyor. Firmaların uğraştıkları şeylerden biri de Frostbite 3’ü Xbox One ve PS4’teki yeteneklerini sergilemek. Oyunun amacı yeni nesil konsolların gücünü kullarak tek kişilik mod, co-op ve çoklu oyuncu modları arasında akıcı bir geçişi AllDrive isimli bir sistemle sağlamayı amaçlıyor. Frostbite 3 yepyeni bir motor olmaktan ziyade Frostbite 2’nin oldukça geliştirilmiş hali ama söylenene göre üzerinde oyun geliştirmek daha kolaymış.

 Oyun açık dünya olarak tasarlanmış Redview County’de geçecek ve oyunculara polis yada sokak yarışçısı olma seçeneklerini sunacak. Bu konudaki formül Hot Pursuit gibi, yarışçılar sokakların en çok aranan olmaya, polisler de onları sokaklardan sürmeye çalışacak. Yarışçılar polislerden kaçtıkça daha fazla Speedpoint kazanacak ve bunlarla daha çok riske girip(yakalandıklarında hepsini kaybetmek gibi bir risk),yeni modifiye seçeneği ve araçlar açacak. Polisler ise ellerinde kovalamacalarda kullanacakları 11 çeşit teknolijik özellikle yarışçılara kök söktürerek rütbe atlayacak.

 Modifiye bilindik performans ve dış modifikasyonlarının yanı sıra plaka özelleştirmelerine de imkân verilecek, sanırız bodykit, spoiler gibi parçalar yine yok.

An itibariyle NFS severlerin daha önce görmediği çok büyük yenilikler yok bir şey hariç; yayınlanan ekran görüntüsünden anlaşıldığı üzere 7 yıl sonra Ferrari NFS’ye geri dönüyor!

Oyun 19 Kasım’da Frostbite 3’ün şuanki nesle uyarlanmış versiyonu ile Xbox 360 ve PS3’e de çıkacak.Tabi ki PC versiyonu üzerinde de çalışmalar devam etmekte ama bu versiyon için bir çıkış tarihi verilmedi. Ayrıca oyun Wii U'ya çıkmayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum