VGX Rezilliğinden Çıkan Belki De En Güzel Şey: No Man’s Sky

Her felaketin parlak bir noktası vardır.

Dün, sizlerle Cumartesi gecesi gerçekleşen VGX’teki videoların bir kısmını paylaşmıştık. Aralarında The Witcher, Game of Thrones, Thief, The Division gibi birçok oyun vardı ve gözden kaçırdıysanız, hepsine bakmanızı tavsiye ederiz.

Ama bunların yanında, haberleri girdikten sonra neredeyse tüm günümü adamayı istediğim başka bir video var. O da No Man’s Sky. Kendisi sadece dört (sayıyla 4) kişinin yaptığı ve uçuk özgürlüklere sahip bir oyun. Devasa bir gezegen kütüphanesinin olduğu, suyun altından başlayıp oradan uzaya, oradan da warp atlaytışıyla başka yerlere gidebildiğiniz, asteroitlere silahınızı döndürüp istediğiniz gibi deforme edebildiğiniz bir oyun düşünün.

Uzayda özgürce gezdiğiniz, farklı gezegenleri keşfedebildiğiniz bu deliliğin ne boyutu, ne bir hikâyesinin olup olmadığı, ne de ne zaman çıkacağı belli değil. Ama 4 kişinin üstünde çalıştığı ve DVO temellerine sahip olan bu oyun, VGX faciasının en heyecan dolu anıydı bana göre. Ne The Witcher, ne South Park, ne de başka birşey.

Bu arada, her ne kadar vaporware olma yolunda ilerliyor olsa da, Infinity: The Quest for Earth vardı. Onun seamless uzay gezintilerini hatırlayanınız var mı acaba?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum