Önümüzdeki Aylarda Çıkacak 5 Önemli Remake

Remake furyası bitmez

Eskiden remake furyası deyince iki üç tane oyundan bahsediyorduk ama bugünlerde o kadar çok oyunun remake'i duyuruluyor, bit pazarına o kadar çok nur yağıyor ki hangi oyunu bekleyeceğimizi şaşırdık. Biz de bazıları radardan kaçmış olabilecek, ama türlerin sevenleri tarafından merakla beklenen 5 önemli remake versiyonu listelemek istedik.

ARK: Survival Ascended

Ark belli bir sonu olmayan, tüketim unsurlarının "ben tüketilmek ve tüketmek için varım!" diye haykırdığı oyunlardan biri olsa da bir hayli rağbet görmüş DVO'lardan biri. Fantastik veya tarihi bir takım unsurlar içeren ve yansıttığı dünyayı yaşatan bir DVO'dan alınabilecek keyfin muazzamlığı şaşırtmıyor. Bir de bu keyfi daha gerçekçi kıldın mı tamamdır. Normalde yüz saat geçiriyorsan, iki yüz saati garanti artık.

Yeni ARK'ın Unreal Engine 5 kullanması ve daha gerçekçi gözüken dinozorlar fikri hoş, güzel. Çapraz platform fikri de çoğu oyuncusu tarafından sevildi. Ama bazı DVO yapımcıları nedense oyuncuları sömürmekten vazgeçmiyorlar, ARK da bunlardan biri. Tüketici için kötü, kendileri için stratejik bir karar aldılar ve tepki çektiler. Çünkü Survival Ascended'in yayınlanacağı gün, Survival Evolved sunucuları kapatılacak. Tekrardan ARK oynayabilmek için yeni çıkacak oyuna altmış dolar vermek zorunda kalacak oyuncular da bu duruma kızdılar tabii ki. Yine de erken konuşmamakta fayda var. "Ortaya konulan işe değer" diyen DVO kitlesi yine buralara yönelecektir. Bütün yeni özelliklerine rağmen oyuncu mu kaybedecekler yoksa kötü stratejik kararlara rağmen eskisinden daha bomba bir şekilde mi gelecekler, onu çıktığı gün göreceğiz.

Lollipop Chainsaw Remake

Zombi ve kıyamet günü temalı, vur allahım vur gidişatlı, yüksek adrenalinli oyunları bir şekilde oynamaya devam ediyoruz. Lollipop Chainsaw bu grubun oyunlarına kıyasla biraz daha esprili ve eğlenceli bir mizaca sahipti. Kontrol edilebilir tek karakter olan, pembelere bürünmüş ponpon kızı Juliet ile etraftaki zombileri kesmek absürt ama komik geliyordu.

2012 yapımlı eski oyunun kadrosunda yer almış isimlerden James Gunn, tekrar görmek istediğimiz isimlerden olsa da maalesef remake kadrosuna dahil olmadığını belirtmişti. Galaksinin Koruyucuları gibi eğlenceli yapımların bilinen ismi James Gunn aslında bu remake için de bence biçilmiş kaftandı.

Bu oyunun remake'inden beklenenlerin başında tabii ki de keyifli bir dövüş sistemi ve oynanışı daha kaliteli kılacak yenilikler var. Bütün bunlar daha da güzel bir hikaye ile süslenecek olursa, Lollipop Chainsaw Remake bir süreliğine en sevdiğimiz oyunlar arasındaki yerini alabilir bile.

Rune Factory 3 Special

Tarla işleriyle ilgileneyim, iki canavar keseyim ve görev yapayım derken atılan stresin ve geçen saatin haddi hesabı olmuyordu. Stardew Valley ve Animal Crossing gibi "chill" oyunları sömürmüş ve sıradaki yapımları beklerken içimize sinecek bir oyunu daha listeye eklemiş oluyoruz. Geliştirilmiş grafiklerin ve yeniden tasarlanacak karakterlerin yanı sıra eklenecek yeni maceralar, modlar ve zorluk seçenekleri de keşfetmemizi bekliyor olacak. Yapılacak ve görülecek çok daha fazla şey olması sevindirici bir haber.

System Shock

Geliştirilmiş mekanikler ve eklenecek yeni müzikler ile eski versiyonuna güle güle dedirtecek bir Remake daha bizleri bekliyor. Normalde Mart ayında çıkması beklenen System Shock'un Mayıs sonuna ertelenmiş olması cyberpunk meraklılarını üzmüş olsa da uzun süredir geliştirilmekte olan bu oyun ile buluşmamıza artık sayılı günler kaldı. Yani biraz da bardağın dolu tarafından bakmak gerek.

Alınabilecek keyfi arttırmak ve oynanışı zenginleştirmek adına eklenecek yeni düşmanlar, yeni silahlar ve oynanışa dair yenilikler ile eskileri unutup tekrardan System Shock serisinin keyfine varabilmemiz için gerekli bütün şartlar sunuluyor. Eğer birinci oyunun Remake versiyonu olumlu eleştiri alırsa ikinci ve üçüncü oyunlardan da aynı performansı bekliyor olacağız. Tabii böyle bir seçeneğimiz olabilecekse.

Silent Hill 2

Unreal Engine 5, sen nelere kadirsin. Silent Hill serisinin en ürkütücü ve en gerici psikolojik atmosfere sahip oyunlarından biri olan Silent Hill 2, nihayet hak ettiği kaliteye yaraşır görsellendirmelere sahip olabilecek.

Bloober Team'den Anna Jasińska oynanışı sıfırdan inşa ediyor ve grafikleri tazeleştiriyorken geleneksel hikayeye sadık kalınacağını bildirmişti. Yani kısacası Silent Hill ateşini tekrardan yakmakla kalmayacak, o ateşi de diri tutacak Bloober Team. En merakla beklediğimiz remake'lerden birisi yani kendisi.

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
23 Mayıs 2023 15:49

ps5 alamıyoruz silent hill çıkıyor olaya bak

Parolamı Unuttum