Pro Evolution Soccer 2014 Yeni Nesil Konsolları Es Geçecek

Konami’den eski jenerasyon öldü diyenlere kapak

Eğer siz de PS4 ve Xbox One’ın çok da heyecan verici oyunlarla duyurulmadığına inanıyorsanız sizi daha da kızdıracak bir haberimiz var. PES 2014 de yeni nesil konsolları es geçecek ki bunlara 3DS ve Vita gibi el konsolları da dâhil. Sakin olun beyler!

Bu kararı PES Avrupa yöneticilerinden Adam Bhatti şöyle açıklıyor: “Şimdilik daha yüksek çözünürlüklü grafikler kullanamayız ve kullanmamalıyız. Çünkü bir numara olduğumuz Latin Amerika ve Asya pazarları yeni nesil konsollara Avrupa kadar hızlı geçiş yapmayabilir ve biz de en tutkulu sevenlerimizi arkamızda bırakamayız. Next-gen konsolları beklediğinizi biliyoruz ama inanın PES 2014’ü işbaşında görünce bütün siniriniz geçecek.”

Açıklama sizi ne kadar tatmin etti bilemiyoruz ama olanların özellikle Vita’ya bir büyük darbe daha olduğu gerçek. Çünkü Adam oyunu Vita’ya çıkarmama sebepleri olarak konsolun piyasadaki korkunç yüzdesini gösterirken 3DS içinse 2013 versiyonunun hiç satmamasına bağladı.

Ama PSP’ciler, hadi gene iyisiniz. Zira üzerinde “çok küçük bir ekip” çalışıyor olsa da PES 2014’ü “yüksek talep sonucu” avuçlarınıza alabileceksiniz. Ayrıca bu duyuru serinin PS2’ye de vedası anlamına geliyor çünkü seri 2013’de dâhil her sene konsola çıkmaya devam ediyordu. Konami sizce yeni jenerasyona bu kadar ağır geçmekte haklı mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum