Phantom Dust’ın Yeniden Yapımını Üstlenen Stüdyo Kapatıldı

Microsoft ve eski alışkanlıkları

Geçen yıl düzenlenen E3 fuarında eski bir dostun, Phantom Dust adlı dövüş oyununun yeniden yapıldığını duymuş ve sevinçten havalara uçmasak da kendisini gördüğümüze memnun olmuştuk.

Gel gelelim, Microsoft cephesinden dün yapılan bir açıklama ortalığı allak bullak ederek oyunu geliştiren Darkside Games’in kapanmasına ve 50 kişinin işsiz kalmasına yol açtı.

Günün erken saatlerinde stüdyoyu ziyaret eden ve oyunun gelişimini inceleyen Microsoft yetkilileri önce her şeyden çok memnun olduklarını ve projenin geleceğinin güvende olduğunu söylemişler. Fakat daha sonra yaptıkları bir basın açıklamasıyla Darkside Games ile olan ilişkilerini sona erdirdiklerini, stüdyoya ve yaptıkları çalışmalara saygı duyduklarını fakat bundan böyle kendileriyle çalışmayacaklarını duyurdular.

Bununla birlikte Phantom Dust’ın hâlâ geliştirme aşamasında olduğunu, şu an için ellerinde gösterebilecekleri bir materyal bulunmadığını ve oyunu yapmaya devam edecek stüdyonun Darkside Games’in çalışmalarını kullanıp kullanmayacağını bilmediklerini sözlerine eklediler.

Bağımsız bir yapımcı olan Darkside Games daha önce Borderlands ve Sunset Overdrive gibi oyunları Xbox’a uyarlama çalışmalarına katılmıştı. Phantom Dust, stüdyonun ilk oyunu olacaktı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum