PlayStation 4 Oyunlarını PC Üzerinden Oynayabileceğiz

Bi’ dakka yanlış anlamayın!

PlayStation 4 sahiplerinin hatırlayacağı üzere PlayStation 4 oyunlarını, aynı ağ üzerinde yer alan PS Vita’nızdan da oynayabiliyorsunuz. Tabii remote play özelliği sayesinde.

Bu remote play mantığı ise aslında basit bir stream’e dayanıyor. İnternet üzerinden PS4’teki oyunun görüntüsü PS Vita’nıza yansıyor ve oyunu tamamen Vita üzerinden oynayabiliyorsunuz. Benzer bir muhabbet PlayStation TV isimli mini cihaz için de geçerli.

Bu ön bilgileri vermemin sebebiyse aynı mantığın bu kez PC ve Mac’ler için geliyor olması. Üstelik bu üçüncü parti bir firma tarafından geliştirilen bir özellik değil, bildiğiniz, olabilecek en resmi şekliyle Sony tarafından geliştiriliyor.

Haber, Twitter üzerinden Sony’nin genel başkanı Shuhei Yoshida tarafından verildi (yine yaptı yapacağını Yoshida :). Yoshida, Sony olarak PS4 oyunlarını oynamamız için PC ve Mac’lerde yer alacak “Remote Play” özelliğini getirecek yeni bir aplikasyon üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Remote Play özelliği PC ve Mac için geliyor.

İşin kötü tarafıysa Sony’nin bu aplikasyon için büyük olasılıkla ücret talep edecek olması. Henüz bir kesinlik yok. Ancak fiyatının 10 dolar civarında olması ön görülüyor.

Merak ettiğim bir soru da kontrol şeması hakkında. Vita'da oynadığınız PS4 oyunlarının çoğu otomatik olarak kendi kontrol şemasını değiştiriyordu. Fakat Vita ile DualShock4 hemen hemen benzer kontrol şemasındalar. O yüzden yapımcı ekip için bunu ayarlamak çok problem olmasa gerek. Fakat PC'den remote play oynarken fare+klavye ikilisini kullanamayacağımıza göre illa DualShock4'ü PC'ye takmamız gerekecek mi? Yoksa herhangi bir kontrol cihazı yeterli olacak mı? (Ama dokunmatik kısım sadece DualShock4'te var?) İlla DualShock4 gerekecekse otomatik olarak Dualshock4'ü tanımayan Windows için nasıl bir politika izlenecek?

İş iyice "babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi"ye gitmeden "çıkınca görürüz" diyelim, noktayı koyalım...

***

Remote Play ne işe yarar ki?

Açıkçası kişisel deneyimlerimden yola çıkarak bu konu hakkında bir iki şey söylemek istiyorum. Elbet herkes bir amaç uğruna kullanıyor olabilir (eşiniz TV’de film seyrediyordur, siz de PS4’ü remote play özelliğiyle PS Vita ekranından oynuyorsunuzdur gibi). Ancak bizim için en çok işe yarayan kısmı ikinci kol işlevi görmesi oldu :) Yalan yok, ülkemizde pahalı cihazlar bu konsollar. Aldıktan sonra ikinci kola bir kez daha para vermek ilk etapta zorlayabiliyor. O yüzden PS Vita’yı remote play ile PS4’e bağlayıp ikinci kol olarak kullandığımız çok zaman oldu. (Zaten şu aralar başka da bir işe yaramıyor Vita…)

Bir dip not daha vereyim: Eskiden kalma 2 adet DualShock 3 kolunuz varsa bu remote play muhabbetiyle PS TV kullanarak ikisini de PS4'e bağlayabiliyorsunuz. Matematiği yapalım; PS TV 300 lira gözüküyor teknoloji marketlerinde. PS4 için iki adet DualShock4 ise 230+230=460 lira. Kalabalık oyun oynayanların dikkatine :) (Hee şimdi diyebilirsiniz ki yan sanayi kollar var, ucuzdan... haklısınız diyebilirim... ya da demiyedebilirim... ama bozuluyorlar arkadaşım :) Neyse, herkese iyi forumlar :)

--------------

Pentium 3 633Mhz İşlemci
128 MB Geforce 5200 Ekran Kartı
1 GB RAM
60GB Sabit Disk

YORUMLAR
Parolamı Unuttum