RollerCoaster Tycoon 2'deki Bu Tasarım, Sizi Evrenin Sonuna Taşıyacak

Coaster ile doğdum, coaster ile öleceğim

RollerCoaster Tycoon 2, kendisine has yapısı ve teması ile yeri tutulamayan yapımlardan biri. Yıllar içerisinde kendisine oldukça güçlü bir topluluk oluşturan oyun, şimdilerde pek çok mod desteği ile hayatına devam etmeyi sürdürüyor. Hatta oyunda artık çok daha çılgın tasarımlar oluşturulabiliyor.

İşte o tasarımlardan biri, yayıncı Marcel Vos tarafından geldi. Marcel Vos, genellikle dudak uçuklatan RollerCoaster Tycoon 2 tasarımları ile biliniyor. Fakat Vos’un magnum opus’u, baş yapıtı ve nihai projesi en sonunda ortaya çıktı.

Tamamlanması tam 12 yıl süren bu proje, Vos’un oyundaki perspektifini yansıtıyor. Bu tasarımda, bir roller coaster’ın tam turu tamamlaması için, hazır olun, 3 quinvigintillion yıl gerekiyor. Tam Türkçesi’ni bilmediğim bu terim, 3’ün arkasında 78 tane sıfır olduğu anlamına geliyor.

Kendisinin yayınladığı 14 dakikalık video, bu projenin aslında Vos’un hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Yayıncının yıllarını vererek Universe Coaster adını verdiği bu tasarım, ilginç bir yapıya sahip. Saatte bir kilometre hızla giden coaster, devasa bir spiralden oluşuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum