Rust Ekibi, GDC Buluşmasını 'Gerçek Bir Tehdit' Nedeniyle İptal Etti

İnsanlar kafayı yemiş!

Rust'ın geliştiricisi Facepunch, GDC etkinliğinin ardından topluluk ile buluşma planlıyordu. Bu buluşmada ekibe katılmak isteyen tasarımcılardan tutun, Rust'ı konuşmak isteyen influencer'lara kadar pek çok kişinin toplanması bekleniyordu. Fakat bu etkinlik, oldukça korkutucu bir sebepten ötürü iptal edildi.

Facepunch'ın resmi Twitter hesabından gelen resmi açıklamada, bu etkinliğin "gerçek bir tehdit" nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Bahsi geçen tehdidin nereden ya da nasıl geldiği bilinmiyor fakat Facepunch kimseyi riske atmamak adına buluşmayı iptal etmeye karar vermiş.

"Bu, yapmayı sevmediğimiz türden bir açıklama" cümlesi ile başlayan duyuruda Facepunch, tehdidin gerçek olduğuna inandıklarını ifade ediyor. PC Gamer ekibine konuşan geliştirici Alistair McFarlane, bu iptal kararını açıklarken geliştiricilerin uğradığı "tacizleri" de paylaşmış.

Yıllar içerisinde geliştirici ekibin sık sık ölüm tehditleri aldığının altını çizen McFarlane, bazı Facepunch üyelerinin kişisel bilgilerinin sızdırıldığını ve bu nedenle evlerinden olduklarını da açıkladı. Biz bunu yapan insanlara gerçekten anlam veremiyoruz...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum