Seagate'ten Yüksek Kapasiteli Depolama İçin Çığır Açıcı Bir İnovasyon: Mozaic 3+

Sürdürülebilir depolamada devrim

Çağımız veri çağı. İş dünyasının kapasite ihtiyaçları gün geçtikçe artıyor ve Seagate'in buna eşsiz bir çözümü var: Mozaic 3+.

Seagate Technology, Isı Destekli Manyetik Kayıt (HAMR) teknolojisini kullandığı sabit disk platformu Mozaic 3+'yı geliştirerek bu alanda çığır açıcı bir atılıma imza attı. Şimdiden plaka başına 3TB+'ya ulaşan sistem, yakın gelecekte 4TB+ ve 5TB+ alansal yoğunluklarına ulaşmayı hedefliyor.

Peki ama daha anlaşılır biçimde açıklayacak olursak nedir bu Mozaic 3+? Onu rakiplerinden farklı kılan özellikleri ne?

Mozaic 3+, Seagate'in benzersiz HMAR uygulamasını içeren ve daha önce görülmemiş 3TB/disk ve üzeri alan yoğunluklarında yüksek kapasiteli depolama sağlayan bir sabit disk platformu. Seagate'in Exos ürün ailesine güç veren Mozaic 3+ platformu sayesinde kapasite geleneksel 16TB sürücülerden etkili biçimde iki katına çıkıyor. Bir zamanlar hayal bile edilemeyecek yoğunluklara sahip veri merkezleri ve depolama mimarileri, bu teknoloji sayesinde gerçeğe dönüşecek.

Üstelik Seagate bunu benzersiz bir depolama verimliliği artırma kabiliyetiyle yapıyor. Öyle ki geleneksel sürücülerle kıyasladığımızda terabayt başı güç tüketiminde %40, terabayt başına somut karbonda ise %55'lik bir azalma söz konusu.

Mozaic 3+, alan yoğunluğunda elde ettiği kazanımlar sayesinde Seagate müşterine de çeşitli avantajlar sağlıyor. Mozaic 3+ sayesinde veri merkezi operatörleri aynı alanda daha fazla eksabayt depolayabileceklerinden satın alma ve işletme maliyetlerinde tasarruf edebilecekler. Ayrıca bunu performanstan ve güvenilirlikten ödün vermeden yapabilecekler. Aynı zamanda bu teknoloji sayesinde Dünya'nın doğal kaynakları daha az tüketildiğinden sürdürülebilirliğe de önemli ölçüde katkıda bulunuluyor.

Mozaic 3+ sadece vermi merkezlerini değil, kurumsal, uç, NAS, video ve görüntüleme uygulamaları (VIA) da dahil olmak üzere çok sayıda pazarı doğrudan etkileyecek, müthiş bir buluş.

Bir de isterseniz bu teknolojinin arkasında yatan inovasyonlardan kısaca bahsedelim:

  • Superlattice Platin Alaşımlı Malzeme: Mozaic 3+, hassas veri yazma ve benzeri görülmemiş bit kararlılığı için manyetik kararlılığı artıran öncü bir demir- platinyum süper kafes yapısı kullanıyor.
  • Plazmonik Yazıcı: Nanofotonik lazer içeren devrim niteliğindeki yazıcı, medya yüzeyine güvenilir veri yazılmasını sağlayarak platformun eşsiz HAMR implementasyonuna katkıda bulunuyor.
  • Gen 7 Spintronik Okuyucu: Mozaic 3+, dünyanın en küçük ve en hassas manyetik alan okuma sensörlerinden birini içeriyor ve verimli veri okuma için kuantum teknolojisini kullanıyor.
  • 12nm Entegre Denetleyici: Platform, önceki çözümlere kıyasla 3 kata kadar daha fazla performans sağlayan, şirket içinde geliştirilmiş entegre bir denetleyiciye (SOC) sahip.

Seagate’in Türkiye, Körfez Ülkeleri ve Kuzey Afrika Ülke Müdürü Okan Horasan firmanın güvenlik prensipleri ve kapsayıcılığı hakkında şunları söylüyor:

“Seagate olarak, müşterilerimize en üstün ürünleri ve hizmeti sunmak için sürekli çaba gösteriyoruz. Kritik öneme sahip verilerin güvenliğini en üst düzeye çıkarmak, Seagate’in temel önceliğidir. Yenilikçilik, bütünlük ve kapsayıcılık ilkelerimiz, veri yönetiminde lider olmamızı sağlayan temel taşlardır. Geniş ürün yelpazemiz sayesinde veri merkezleri ve kurumsal tüketicilerden güvenlik endüstrisine, oyunculardan bulut hizmeti sağlayıcılarına kadar birçok sektöre hitap edebiliyoruz. Seagate olarak yapay zeka, bulut ağ operasyon merkezi, nesnelerin interneti, yüksek performanslı bilgi işlem, sanallaştırma, veri yedekleme ve kurtarma, veri görüntüleme, medya içeriği düzenleme ve barındırmaya dayalı kritik kullanım durumları için veri yönetimi konusunda yılların deneyimine sahibiz ve gelirimizin büyük bir bölümünü sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye ayırıyoruz. Bu sayede, Mozaic 3+ gibi önemli bir inovasyonu ortaya koyarken, kapasite öncüsü ürünler geliştiriyor, pazar liderliğimizi perçinleyecek iş birlikleri ile Seagate müşterileri için güvenilir veri depolama ve yönetim çözümleri sunabiliyoruz.”

Türkiye'de distribütör garantili olarak satışta olan Seagate markası, ürünleri için beş yıllık sınırlı ürün garantisi ve üç yıllık dahili Rescue Veri Kurtarma Hizmeti sunuyor. Distribütör garantili ürünler yasal yollarla ithal edilmiş orijinal ürünler olduğundan, bu ürünleri satın alan müşteriler başta garanti olmak üzere diğer avantajlardan ((ürüne göre değisiklik gösterebilir, lütfen seagate.com.tr’den inceleyiniz) da faydalanabilir ve ürünlerle ilgili herhangi bir sorun yaşadıklarında doğrudan firmanın kendisiyle iletişime geçebiliyorlar. Zaten Seagate de veri kaybetme riski yüzünden paralel ithalatla getirilmiş garanti dışı ürünlerin tercih edilmemesi gerektiğini her fırsatta vurguluyor.

Seagate'in Türkiye'de üç yetkili distribütörü bulunuyor: Koyuncu, Arena ve TD Synnex.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum