Marvel Sinematik Evreni'nin genişleme serüveni tüm hızıyla devam ediyor. Bir sene gecikmeli de olsa dördüncü aşamaya başladık ve Black Widow filmi görücüye çıktı. Yeni aşamanın sıradaki filmi Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'in ön gösterimi yapıldı. Filmi izleyen eleştirmenlerden ilk yorumlar geldi. Görünüşe göre Shang-Chi ile birlikte bildiğimiz Marvel formülü biraz değişime uğramış. Bu yeniliği hoş karşılayan da var beğenmeyen de var.
Alexis Nedd (Mashable): Shang Chi, Marvel filmi gibi hissettirmeyen bir Marvel filmi. Taze tonuyla birlikte 2015'in Ant-Man filmiyle çok fazla ortak noktası var. Film aynı zamanda markanın formulünden uzaklaşmış gibi hissettiriyor.
Angie Han (The Hollywood Reporter): Destin Daniel Cretton'un yönetmenliğini yaptığı Shang-Chi, Marvel formülünü sarsmaya çalışıyor. Bunu yaparken yakın dövüş sanatlarından ve peri masal misali Çin ve Asyalı Amerikalı kültüründen bolca faydalanıyor. Ayrca tüm bu elementlerin bir arada kaynamadığını söylemek gerek. Bir süper filmi olarak taze ve izlemeye değecek kadar eğlenceliydi.
Francesca Rivera (IGN): Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings garip bir dengeye sahip. İlk jenerasyon Asyalı Amerikalıların ailelerinin hayallerini hayata geçirmesiyle uğraşırken MCU'dan bildiğimiz dinamik aksiyon sahnelerini bir araya getiriyor. Yönetmen Destin Daniel Cretton yetenekli bir şekilde bu iki hedefi de yerine getirmeye çalışmış. Marvel Evreni'ne giriş yaparken hem duygusal hem de heyecan verici olarak bir hikaye anlatmayı başarmış.
Matt Goldberg (Collider): Film parçalarını bir araya getirmeye başladığı zaman daha önce MCU içerisinde bu tarz hiçbir şeyin olmadığının farkına varıyorsunuz. Tabii ki yakın dövüş sineması hayranları bu eski numarayı çok kez görmüştür. Ancak Cretton ve onun dublör ekibi bunu akıcı bir şekilde kinetiğe dökmeyi başarmışlar. Klasik Kung-Fu filmlerini görsel efektlerle birleştirerek Marvel yeni ve heyecan verici hir şey yaratmış.
Hoai-Tran Bui (SlashFilm): Cretton hiçbir zaman görsel zevkiyle tanınan birisi olmadı. Karakter dramasıyla buralara gelmiş olan yönetmen bir şekilde filmi görsel anlamda ayakta tutmayı başarmış. Bazı durumlarda iş CGI yağmuruna dönüşmüş olsa da çok sayıda güzel sahne izledik. Ancak günün sonunda film Marvel'ın üçüncü kısım CGI kaosuna yenik düşmüş. Shang-Chi kolay affedilebilecek filmlerden birisi bunun en büyük sebebi ise tamamen fanteziye dayanması.
Leah Greenblatt (Entertainment Weekly): Marvel gibi devasa bir firmadan Shang-Chi gibi bir filmin gelmesi sinemadaki Asyalı temsili için oldukça önemli bir adım. Film ayrıca tam bir Techicolor kasırgası. Patlaycı dövüş koreografileri ve sağlam mitolojik elementleriyle birlikte hikaye şaşırtıcı bir şekilde tatlı ve eğlenceli hale gelmiş.
Jake Cole (Slant): MCU için alıştığımız bir şekilde filmin son kısmı gürültülü ve kaotik bir görsel saçmalığa dönüşüyor. Shang-Chi ile Wenwu arasındaki olaylar ile birlikte sihirli yaratıkların büyük ölçekteki savaşları filmin işlemeye çalıştığı insan dramasından bizleri uzaklaştırıyor.
Filmle ilgili genel yorumlara bakınca yine görsel efekt anlamında bol bol yeşil perdeli sahneler bizleri bekliyor gibi gözüküyor. Ancak yakın dövüş sahnelerini hemen hemen herkes epey beğenmiş, zaten Shang-Chi ve Asya merkezli filmde en temel elementlerden biri de bu yakın dövüş koreografileri. 3 Eylül günü vizyona girecek olan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filmi bakalım MCU'nun Asya Seferi'ni başarıyla hayata geçirebilecek mi?