Sniper Elite'ın Yapımcısı, Metacritic Notlarını Takmıyor

Dürüst ve cesur bir açıklama

Kitap, müzik albümü, film, dizi ve oyunların incelemelerinin ortalamasını alan ve kullanıcıların puanlarını da tutan Metacritic’in tutarlılığı sıkça tartışılmakta. Ama oyun dünyasında etkisinin büyük olduğunu kimse inkar edemez. Genellikle oyun firmaları oyunlarının aldığı notları önemsiyor, çünkü düşük not alan bir oyunun başarılı olma ihtimali bir hayli az. Ancak bir firmanın bu durumu çok da salladığını söyleyemeyiz.

Sniper Elite serisinin yapımcısı Rebellion’ın CEO’su Jason Kingsley, Games Insdustry’ye verdiği röportajda Metacritic ve kullanıcı notlarının birbirleriyle alakasının olmadığını söyledi.

“Burada çalışan hiç kimse Metacritic’i umursamıyor. Açıkçası bunu alakasız görüyoruz. Biz sadece oyuncuların ne düşündüğü üzerine odaklanıyor, parasını harcayan insanları ve iyi oyun yaparak mutlu olmayı önemsiyoruz.“

Jason Kingsley, o ve ekibi için oyuncuların yorumlarının profesyonel eleştirmenlerinkinden daha önemli olduğunu düşünüyor. Son yıllarda Sniper Elite serisinin başarısı sayesinde Rebellion için işler iyi gittiğinden bu kadar rahat konuşuyor olmalılar ancak yine de ilginç bir yaklaşım.

Siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum