Sony Televizyon ve Telefon İşini Bırakıp Komple Playstation'a Yönelebilir

Sony'nin Yakın Geleceği

Sony CEO'su Kaz Hirai, şirketin geleceğiyle ilgili oldukça enteresan açıklamalar yaptı.

Routers sitesindeki rapora göre Sony, akıllı telefon sektöründen elini çekmeye hazırlanıyor. Hirai buna sebep olarak da Samsung, Apple ve Çinli üreticilerle rekabet etmeyi başaramadıklarını gösteriyor. Hirai ayrıca televizyon segmentleri için "bir çıkış stratejisi kurgulamayı düşünmüyor değiliz" diyor ve yakın gelecekte o sektörden de çekilebileceklerinin haberini veriyor.

Ancak bu Sony'nin küçülmeye gittiği anlamına gelmiyor. Hirai bayağı büyük bir rakam vererek 3 yıl içinde kârlılıklarını 25 kat arttırmayı hedeflediklerini söylüyor. Bu konuda da güvendikleri iki segmentleri var: kamera sensörleri ve Playstation. Buralardan 2017/18 döneminde toplam 4.2 milyar dolar kâr etmeyi planlıyorlar.

Bir taraftan Sony gibi dev bir teknoloji şirketinin artık daha az sayıda alanda faaliyet gösterebileceğini duymak şaşırtıcı ancak Xperia ve Vaio gibi alt markalarının büyük başarılar kazanamadıkları da biliniyor.

Playstation ise aksine ve malumunuz bu nesil konsolların en başarılı satış grafiğine sahip olanı. Bizim pek mutlu olmadığımız multiplayer oynamak için PS Plus üyeliğinin gerekmesi durumu da ayrıca şirkete iyi gelmişe benziyor. Şu ana kadar 18.5 milyon PS4 satıldı ve PS Plus üyelerinin sayısı 10.9 milyon.

Keşke Sony'nin Playstation'a eğilme kararı daha fazla oyun geliştireceği anlamına da gelse ama örneğin Sony Online Entertainment'ın satılmış olması bu konuda biraz şüphe doğurmuyor değil. Yine de tabii Playstation'ı bırakıp akıllı telefonlara eğilme kararı falan alsalardı o fena olurdu asıl ^_^

YORUMLAR
Parolamı Unuttum