Steam Yakın Zamanda Oyun Sırasında Notlar Almamıza İzin Verecek

Yine de kağıt kalemin yeri ayrı tabii

SteamDB'in yaratıcısı ve Steam ile ilgili yaptığı veri madenciliği sayesinde bizlere değerli bilgiler sunan Pavel Djundik şimdi de Valve'ın yakın zamanda Steam kütüphanesine 'not alma' sistemi getirmek için çalışmakta olduğunu söyledi. Bu özellik sayesinde oyun oynarken Alt-Tab ile farklı uygulamalara geçmemize gerek kalmadan notlar alabilecek, aldığımız notları kontrol edebileceğiz.

Bu özellik çok büyük ihtimalle Shift-Tab ile açılan Steam Overlay sayfasında bulunacak. Böylece oyunla ilgili gözümüzün önünde bulunmasını istediğimiz notları kolayca kaydedebilecek ve bunlara erişebileceğiz, notlar büyük ihtimalle bulutta da saklanacak.

PCGamer'ın da hatırlattığı üzere eskiden oyun kutularından içinden çıkan kılavuzların arka sayfalarında Notlar diye bir kısım bulunurdu ve bu sayfaları oyuna dair notlar almak için kullanabilirdiniz. Artık geliştiriciler eskisi gibi güzel kılavuzlar hazırlamıyor, zaten kutulu oyun kavramı da git gide zayıflıyor. Haliyle bu 'Notlar' esprisinin de er ya da geç sanal ortama geçiş yapması bekleniyordu.

Ben normalde oyun oynarken notlarımı defterime alıyorum (ve oldukça da sık not aldığımı söylemeliyim). Kağıt kalem alışkanlığımı Steam'in Notlar özelliği için bırakacağımı sanmam ama yine de bu özelliği bekleyen çok kişi olduğuna göre mutlaka bir işe yarar.

 

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum