Steam'de Soundtrack Albümlerini Oyundan Bağımsız Olarak Satın Almak Mümkün Olacak

Müzik tutkunları için güzel haber

Steam'de bir çok oyun soundtrack albümlerini de oyunun yanında sunuyor ve bunları o oyunun sayfasından DLC olarak satın alabiliyorsunuz. Ancak bunu yapabilmeniz için ana oyuna da sahip olmanız lazım, yani sahibi olmadığınız bir oyunun soundtrack albümünü almak ilginç biçimde mümkün değildi (sanki müzik dinlemek için oyunu çalıştırmak gerekliymiş gibi).

Bu soundtrackleri almak istediğinizde "Bu içeriği oynamak için XXX oyununun Steam sürümüne sahip olmak gereklidir." uyarısı çıkıyordu.

Ancak SteamDB'nin yakaladığı yeni özellik, bu durumun değişeceğini gösteriyor.

Bu yenilik tüm soundtrack'lere otomatik olarak uygulanmayacak, geliştirici ve yayıncıların sayfalarındaki soundtrack DLC'leri için bu yeni özelliği elle aktifleştirmesi gerekiyormuş. SteamDB'nin örnek olarak verdiği Die Young bunlardan biri. Her ne kadar sayfasında hala daha DLC uyarısı görünse de (bu uyarının kalkması için ufak bir güncelleme yapmaları lazım) soundtrack albümünü direkt satın alabiliyorsunuz.

Bu yeni Müzik uygulama türünün ardından Steam kütüphanesinde de soundtrackler için ayrı bir bölüm açılır muhtemelen. Tabii belki siz de benim gibi soundtrack albümlerini Spotify üzerinden dinlemeyi tercih ediyorsunuzdur, o durumda da bu özelliğin bize çok da hitap etmediğini söylemek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum