Türkiye'den Büyük Çaplı Bir Indiegogo Kampanyası: Project New World

Yeni Dünya Projesi

Indiegogo'da oldukça ilgi çekici bir kampanya başlatıldı. İsmi Project New World.

Project New World, post apokaliptik bir kurgu. Başarılı olursa proje dahilinde tek bir mecraya ait tek bir yapım çıkmayacak ortaya. Bu kurgu dünyayı etraflıca ele alacak romanlar, çizgi romanlar, kısa filmler ve internet etkinlikleri planlanıyor.

Projenin şöyle bir çıkış noktası var: "Post apokaliptik kurgular genelde ABD'ye, bazen de Rusya'ya odaklanıyor. O sırada dünyanın diğer bölgelerinde ne olduğunu hepimiz merak etmişizdir." Ve Project New World, Türkiye çıkışlı da olsa 8 ülkeden yazar ve ilüstratörlerin dâhil olduğu bir proje. Kurgu kapsamında ilk başta çizgi romanların çıkması hedefleniyor 2 ayda bir yayınlanacak olan bu çizgi romanlar bütün ülkelerdeki yazar ve çizerlerin katılımıyla hazırlanacak, yazarların kendi ülkelerinde geçecek ve hem İngilizce hem de o ülkenin ana dilinde olacak. İlk 8 ülke şunlar: Brezilya, Fransa, Hindistan, Japonya, Rusya, Türkiye, Birleşik Krallık, ABD.

Bir diğer öne çıkan nokta ise kurgu dâhilindeki öykülerin toplulukla birlikte şekillendirilecek olması. Yani şöyle bir örnek veriliyor: Rusya'da bir grup hayatta kalan kişi bir bomba buluyorlar ve hareket halindelerken bir haydut çetesinin saldırısına uğruyor. Bu noktada topluluk oylaması gerçekleştirilecek ve bombanın kimin eline geçeceğine ya da patlayıp şehri yok edip etmeyeceğine karar verilecek. Hikâyenin geri kalanı da burada olanlara göre şekillenecek.

Ülkemizden çıkacak böyle büyük çaplı bir projenin başarıya ulaşmasını çok isteriz şüphesiz. Daha fazla ayrıntı öğrenmek, destek ödüllerine göz atmak, örnek çizgi roman sayfalarını okumak vs. isterseniz Project New World'ün Idiegogo sayfasına bir göz atın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum