Unutulmaz Oyun Müzikleri: Outlaws - Outlaws

Where are you Marshall?

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Bundan bir buçuk sene önce Vahşi Batı’yı iliklerimize kadar hissettiren Red Dead Redemption 2 ile buluşmuş, o havayı sonuna kadar teneffüs etme şansına erişmiştik. Ama bunun tohumları aslında çok daha önce, 1997’de atılmış ve Outlaws bizi bu topraklara götürmüştü.

Western filmlerini anımsatan bir hikayesi vardı oyunun. Emekli şerifimiz James Anderson, alışverişini yapıp eve döndüğünde çok kötü bir tablo ile karşılaşır. Evi yanmış, sevgili eşi ölmüş, kızı Sarah ise bu işi yapan haydutlar tarafından kaçırılmıştır. Biz de hem intikamımızı almak, hem de biricik kızımızı kurtarmak için silahlarımızı gömdüğümüz yerden çıkartır ve bize bu kötülüğü yapanların peşine düşeriz.

Outlaws, belki çok büyük satış rakamlarına ulaşmadı ama oynayan herkesin hafızasında yer ettiğine eminim. Hiçbir şey olmasa bile, oyunun adını duyduğunuzda, ‘Where are you Marshall?’ cümlesi sizlerin de zihninizde yankılanıyordur, öyle değil mi?

İşte bu oyunun iz bırakan yanlarından birisi de müzikleriydi. Açılış sahnesindeki Outlaws’tan final sahnesindeki The Last Gunfight’a kadar…

Clint Bajakian – Outlaws

Outlaws’ın müziklerinin altında Clint Bajakian’ın imzası vardı. Kimileri Bajakian’ın eserlerini spaghetti western filmlerinin unutulmaz bestecisi Ennio Morricone’nin müziklerine benzetirler ve haksız da sayılmazlar. Tıpkı Morricone’nun Sergio Leone filmlerine parçalarıyla yaptığı o mükemmel bir dokunuş gibi, Bajakian da Outlaws’ta benzer bir işe imza atmıştı. Nitekim, üzerinden yıllar geçtikten sonra bile andığımız parçalar sunmayı başardı.

Oyunun açılış sahnesinde, bizleri at sırtında dört nala koşturup, altıpatlarımızı haydutların üzerine boşaltmak için sonuna kadar teşvik edecek bir parçayla başlıyordu resital; Outlaws ile:

Bu parçayı dinleyip de o intikam hikayesine ortak olmamak mümkün mü? Vahşi Batı temalı oyunlara düşkünlüğümüzün ilk tohumları bu sahne ile atıldı dersem çok mu iddialı olur sizce?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum