Valorant’ın Ajanları ve Silahları

Hangi ajanlarla, hangi silahları kullanacaksınız?

Riot Games’in yeni FPS oyunu bomba gibi geliyor ve biz bizzat oynayıp tadına vardığımız için heyecandan duramıyoruz. Valorant’ın bizce en renkli ve heyecanlı yanı zamanla özdeşleşebileceğiniz ajanlarınız. Çok ince tasarlanmış, üzerinde uğraşılmış sekiz ajanımız var. Bunların çoğu özelliği aynı olsa da her ajanınızın sahip olduğu üç yeteneği ve bir ultisi ciddi taktik farklılıkları yaratıyor. İşte oyunun ilk gününde gelecek sekiz ajan ve neye benzedikleri.

(Baştan söyleyeyim isimleri ve özellikleri sürekli değişiyor, oyun çıktığında farklı bir şeyler görebilirsiniz.)

Brimstone: Oyundaki en sıkıcı ajan bu arkadaş. Tank gibi sağlam gibi gözüküyor ama unutmayın hiçbir ajan diğerinden sağlam değil. Haritayı yerle bir eden ultisi Ion Cannon dışında bir olayı yok.

Cypher: Bu arkadaş gizemli bir hacker, tipi bir şeye benzemiyor ama yerleştirdiği kameralarla uzaktan düşmanı gözleyip kurduğu tuzakları aktive edebiliyor. Oynaması zor ama usta ellerde çok can yakar.

Jett: Oyundaki en hızlı ve çevik ajanlardan olduğu için oynaması çok keyifli. Onu çevik yapan yükseğe zıpla ve ileri atıl yetenekleri. Bu ikisini üst üste yapınca resmen düşmanın tepesine inebiliyorsunuz. Ayrıca diğer ajanların çıkamadığı yerlere çıkarak düşmanı şaşırtabiliyor. Ulti’sini açınca şimşek hızında gidip düşmana ölümcül bıçaklar salıyor.

Omen: Benim oyunda en sevdiğim ajanlardan biri bu. Gizlice gölgelerden giden sinsi bir ajan. Ultisi düşmanın arkasına ışınlanmanızı sağlıyor. Mesela bomba noktasında düşmanla kapışırken arkalarına geçip bütün takımın canına okuyabiliyorsunuz.

Viper: Kapağımızı da süsleyen oyunun tek karizmatik ve seksi ajanı. Olayı zehirli duvarlar ve sisler oluşturması. İçine girenin hem görüşünü kesiyor hem de yavaş yavaş hasar veriyor. Kendisi ise zehir ile sağlık kazanıyor.

Sova: Oyundaki en kritik ajanlardan Sova çünkü düşmanın yerini tespit etme konusunda en başarılı olan o. Uçup düşmanı bulmanızı sağlayan bir drone’u ve geniş bir mesafedeki hareketleri algılayan bir radarı var.

Phoenix: Bu pyromanyak arkadaşın işi gücü ortalığı ateşe vermek. Ateşten duvar, yangın bombası, flaş bombası… İyi oynandı mı çok faydalı ama acemi takım arkadaşınızın elinde size de çile olabiliyor.

Sage: Herkesin sevgilisi, oyunun tartışmasız en kolay ve eğlenceli ajanı. Takım arkadaşlarını iyileştirip, hatta diriltebildiğinden bütün takımca da seviliyor. Ayrıca düşmanın yoluna buz döşeyip yavaşlatma, duvar çekip durdurma yetenekleri de çok kullanışlı. Benden söylemesi ilk dengelemede nerf yer bu kardeş.

Silahlar

Valorant’da CT/T gibi bir taraf seçme olmadığından herkes aynı silahları kullanabiliyor. Oyunda toplam 18 silah var ve pek tanıdıklar, türleri ve her türdeki silah sayısı ile: Tabanca (5), Makineli (2), Çifte (2), Tüfek (4), Keskin Nişancı (2), Ağır Makinalı (2) ve bıçak. Diğer oyunlardan bütün favori silahlarımız da burada ve sadece isimleri farklı, mesela Sheriff (DEagle), Vandal (AK), Operator (AWP), Spectre (MP5) gibi. Bu silahlar Counter-Strike’daki benzerlerine çok yakın olduğu için çok da hızlı alışıyorsunuz. Bütün silahların görünümü şu şekilde:

Görünüşleri diğer oyunlara göre modernleşmiş ama oynanışları o kadar tanıdık ki. Daha ilk oyundan AK’nizi alıp bam bam headshot’ları basmaya başladığınızda hiç yabancılık çekmiyorsunuz. Elbette haritalar değişik, yeteneklere alışana kadar parmaklarınız dolanıyor, ama silahlar… silahlar aynen bildiğiniz gibi. Vuruş hissinin tokluğu, her silahın ince farklılıkları… hepsini çok iyi yakalamışlar. Aynı CS’deki gibi silahlarınıza kaplamalar ve süsler de alabiliyorsunuz. Valorant ücretsiz çıkacağından para kazandığı asıl yer de bu olacaktır.

Ama para harcamak istemiyorsanız da oyundaki günlük görevler ve kontratları tamamlayarak da bir dolu kozmetik eşya kazanabileceksiniz. Bizim görebildiğimiz kadarıyla bir ana hikâye kontratınız var bir de her ajan için ayrı ayrı alabildiğiniz kontratlar. Siz oyun içinde belli eylemleri tamamladıkça aşamaları geçip silahlara süs ve skin gibi hediyeler açıyorsunuz. Her ajanın 10 kontrat seviyesine bir de ana hikâye kontratını eklerseniz toplamda 100 kadar küçük hediye vermiş oluyor muhtemelen.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum