Meraklılara Net Bir Açıklama: Piston Bir Steam Machine Değil

Tam da kafalar modeller ve markalarla karışmışken.

Steam Machines heyecanı CES 2014’ü sardı sarmasına, ama olumlu yönde değil. Her ne kadar daha yolun çok başlarında olsa da, özellikle Las Vegas’taki fuardan gelen fikirler işlerin gereksiz yere karıştırıldığı ve desteğin az olduğu yönünde. Biz de sizlerle Valve’ın katalogladığı Steam Machine ürünlerinin listesini paylaşmıştık zaten.

İşte tam bu anda, ilk kez Valve’ın donanıma girişeceğinin lafı açıldığında karşımıza çıkan bir ürünü duyduk tekrar: Xi3’ün tasarladığı Piston. İlk duyurulduğunda, Valve ile ortak yapılan ve Steam’e özel bir ürün olarak düşündüğümüz bu ürün, bir Steam Machine değil. Artık bu, netlemiş oldu.  Gerçi ürün Kasım 2013’te piyasaya çıkmıştı. Bu, daha çok kafaları netleştirmek adına söylenen bir söz.

Pazarlama müdürü David Politis’in belirttiğine göre bir bilgisayarda hangi oyunları oynayabiliyorsanız, Piston size aynı oyunların hizmetini sunabiliyor.. Yani anlayacağınız, Linux ile karşımıza çıkmıyor Piston.

Tabii Piston Valve ile bir sıkıntı yaşamış değil. Sonuçta 50 milyondan fazla kullanıcısı olan bir platform o. Ama oyun dünyasında Steam’in dışında başka platformlar olduğunun altını çizen Politis, bu platformların (Origin, Uplay) desteklenmesinin gerektiğini söyledi.

Peki sizce bu doğru bir hareket mi? Linux ile Steam, diğer platformlara sunulan destekten önemli mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum