Oculus Rift’in Belki De En Dişli Rakibi: Glyph

Rekabet iyidir, rekabet hoştur.

Artık Oculus Rift’i duymayan kalmamıştır herhalde.

Bu güzide sanal gerçeklik sistemi hâlâ prototip üstüne prototip yapıyor, yeni teknolojileri bizlere sunmaya devam ediyor.

Ama VR konusunda tek çalışan ekip Oculus değil doğal olarak. Gerçi bu zamana dek onlarla yarışabilecek herhang ibir ürüne de rastlamamıştık. Ta ki Glyph’e kadar.

Bu çılgın ve an itibariyle Oculus Rift’ten katbekat daha karizmatik VR gözlüğün dahili bir kulaklığı da bulunuyor. Üstelik, eğer oynadığınız oyunlarla uyumluysa yine dahilinde kafa takip sistemi de kurulu.

Ama asıl olay bunlarda değil. Avegant’ın hazırladığı Glyph, görüntüleri bir ekrandan sunmak yerine retinamıza yolluyor. Virtual Retina Display (VRD) adındaki bu sistem, LED ampüller ve 2 milyon minik aynayla gerçekçi bir ışık yansıması oluşturmak peşinde. Böylece gerçek hayatta da objelerden yansıyıp gözümüze gelen fotonlar gibi çalışmayı, sonucunda da piksellerden çok daha net ve canlı bir görüntü sunmayı vaad ediyor.

Çalışma prensibine dair video da şu şekilde:

Eğer siz de bu ürünle ilgileniyorsanız, Kickstarter sayfası burada. Zaten 250 bin dolarlık sınırı çoktan geçtiler. Yani proje devam edecek. Asıl merak edilen, ne kadarlık bir rekor kıracakları. Çünkü HDMI üzerinden istediğiniz her cihaza bağlayabileceğiniz bu alet, çok canlar yakacak gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum