2017'nin İlk Çeyreğinde 400 Binden Fazla PlayStation VR Satıldı

Mobil VR ve PSVR'ın şatışları tatmin edeci

2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin sanal gerçeklik cihazlarının toplam satış rakamları Uluslararası Veri Şirketi (IDC) tarafından açıklandı. Rapor, mobil VR cihazlarının satış açısından liderliği sürdürdüğünü ancak PlayStation VR'ın da başarılı olduğunu gösteriyor.

Açıklanan rakamlara bakarsak, Samsung Gear VR, sattığı 489.500 adet VR cihazıyla satış yarışında şu anda lider konumda. Gerisinde ise 429 bin adet satış yapan PlayStation VR var. PC VR cihazları, 190.900 adet satılan HTC Vive ve 100 bin adetten daha az satılan Oculus Rift ile geride kalmış gözüküyor.

PlayStation VR, Resident Evil 7 ile birlikte PlayStation için iyi bir birinci çeyrek değerini yakaladı ve RE7'nin PlayStation VR'a özel VR versiyonu rakamların artmasında da büyük bir rol oynadı. Farpoint ve Star Trek: Bridge Crew gibi son zamanlarda çıkan kayda değer oyunların, başlık için farkındalığı artıracağını ve önümüzdeki aylarda PlayStation VR cihazlarının satışlarına artı değer katacağını düşünüyorum. Bunula birlikte, Sony Avrupa'nın başı Jim Ryan, şu ana kadar 5 milyondan fazla PSVR oyununun satıldığını söyledi.

Raporda ayrıca, satışların 2021 yılına kadar toplam 99.4 milyon adete ulaşacağına dair bir tahminle birlikte, VR ve artırılmış gerçeklik (AR) başlıklarının toplam satışının 2.3 milyona ulaştığını belirtiliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum