Eternal Fire'ı 2024 Yılında Neler Bekliyor?

Muhteşem performansın ardından beklentiler yükseldi

Aile... Sanırım Eternal Fire'ı ben böyle tanımlıyorum. Aile.

Son yıllarda Türkiye sınırlarında oyuncu kitlesi bir hayli değişmiş olsa da, kimse CS'nin bu topluluktaki varlığını inkar edemez. Eminim ki aramızdaki her oyuncu, en az bir kere de olsa CS topraklarına giriş yapmıştır. Oyunculuk kültürümüzün temellerini oluşturan CS, hayatımıza pek çoğumuzun hala kullandığı terimler dahi ekledi. Velhasılıkelam, bu topluluğa elbet ucundan köşesinden girdik hepimiz.

Bu kadar köklerimizde olan bir oyunun profesyonel sahnesinde başarı için ise yıllardır bekliyoruz. Türk oyuncular dünya çapında takımlarda oynamış, ödüller kazanmış olabilir. Fakat tepeden tırnağa Türk oyunculardan oluşan bir takımın başarısına uzun süredir hepimiz açız.

Aslında her şey, ağzımıza bir parmak bal çalan Space Soldiers ile başladı. Ekip uzun bir süre başarı arasa da her kritik virajda şanssızlığının kurbanı oldu. Space Soldiers, hem iç hem de dış sebepler nedeniyle istediğimiz başarıyı göremeden dağıldı. Fakat o anlayış, o felsefe asla ortada kaybolmadı.

Yıllar sonra aynı inancın ve düşüncelerin zuhur ettiği Eternal Fire, sonunda adını Türk espor tarihine altın harflerle yazdırmış durumda. Hem de bunu Space Soldiers’da ter döken üç veteran, pandemi sebebiyle uluslararası transferini yapamamış bir yıldız ve genç bir yetenek ile başardı.

Diyorum ya, aile. Aileniz sizi asla yüzüstü bırakmaz.

2023 yılının yaz aylarından beri Eternal Fire’ın yükselişi sürüyor. Bana sorarsanız, CS2’nin çıkışı ile birlikte de bu yükseliş ivmesi tavana vurdu. Zaten bunun en büyük göstergesi de PGL’de yakalanan bu başarı.

Burada oyunculara parantez açık koca yazıyı dev bir duygu şelalesine çevirmek istemiyorum. Yalnız dünya devlerinin olduğu sahnede neler yapabileceğimizi görmek, hepimiz için gurur verici ve eminim eğitici oldu.

Sporun her dalında “tecrübe” çok büyük önem taşıyor. Futbolu düşünelim. Kendi liginizde ne kadar büyük bir takım olursanız olun, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olabilmek için bir kültür geliştirmeniz; tecrübe edinmeniz gerekiyor. Real Madrid’in en güçsüz anında bile Şampiyonlar Ligi’nin favorisi olması işte bu gelenek ve tecrübeden kaynaklanıyor.

Eternal Fire da adını aldığı ateşler üzerinde yürüyerek geldi şu anda olduğu yere. Adım adım, ilmek ilmek işlenen bir başarı var gözlerimizin önünde. Özellikle 2023 yılının son aylarında ekibimiz ciddi bir yükselişle dişli bir rakip olduğunun sinyallerini vermeye başlamıştı. HLTV listesinde yaz aylarında 25. sırada gezinen EF, yılı 14. kapatarak CS2 için muhteşem bir başlangıç yaptı.

PGL Copenhagen, CS2’nin ilk major turnuvası olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Böyle kapsamlı bir turnuvada önce dünya üçüncüsü Vitality’i ve birincisi FaZe Clan’ı yenebilmek büyük bir başarı. Özellikle Virtus Pro gibi CS geleneği geçmişe dayanan bir takımı 2-1 yenerek çeyrek finale çıkabilmek de turnuvanın öne çıkan olayları arasına girdi elbette.

Takımın çeyrek finallerde eşleştiği NaVi, finalde FaZe Clan ile karşılaşarak CS2 tarihinin ilk major turnuvasını kazandı. Yani Eternal Fire ilk major’ın hem birincisi hem de ikincisiyle maç yapma fırsatı buldu. Harika, eşi bulunamaz bir tecrübe bu.

Evet; 0.5 saniye kala patlayan bombadan, turnuva boyunca takımın en kötü oynayan oyuncusunun bizim karşımızda terminatöre dönmesinden, kaçan fraglardan ve verilen anlamsız ellerden bahsedebiliriz. Ama yukarıda da söylediğim gibi, bunlar başımıza gelen ilk talihsizlikler değil. Son da olmayacak.

Yine de umudumuzu kaybetmeye, başımızı öne eğmeğe zamanımız yok. Eternal Fire, an itibariyle dünyanın en iyi 10 takımı arasında adını 8. sıraya yazdırmış durumda. 23 Nisan’da başlayacak ESL Pro League 19’a, kaybedecek hiçbir şeyimiz olmadan gidiyoruz. Geçtiğimiz yıl yine NaVi’nin bizi elediği turnuvada bu kez “intikam” fırsatı doğabilir.

Ortaya yüreğini koyan tüm takıma ve takımın tüm üyelerine ben Oyungezer ekibi adına teşekkür ediyorum. Sizleri o sahnede görmek, yaptıklarınızı izlemek çok büyük keyifti. 2024 bizim yılımız olacak😉

YORUMLAR
Parolamı Unuttum