Global VR Pazarının Üç Büyük Oyuncusu Açıklandı

Şaşırdık mı? 

HAAYIIRRR!

Geçtiğimiz yıl hatırı sayılır bir popülerlik kazanan yaşayan sanal gerçeklik ürünleri, neredeyse her teknoloji markasının yakın markajında yer alıyor. VR sektörünün bu denli büyümesi elbette birkaç yıldır öngörülüyordu ama bu popülerliğin en büyük mimarları uzun süredir VR’a destek veren ülkeler. Peki hangi ülkerer bunular? 

canalys

Şangay merkezli araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan rapora göre, 2017’nin başlarında VR sektörüne hakim olan ülkelerin başında yüzde 40’lık pasta dilimiyle Amerika var. Şaşırdık mı? Tabi ki hayır. Amerika’nın hemen ardından yüzde 14’lük payı ile Japonya ve yüzde 11’lik payı ile Çin geliyor. Tabi ki bunlara da pek şaşırmadık ama peki biz neredeyiz?

Pazarda diğer ülkeler gibi bizimde elle tutulur bir yerimiz olmadığı için geri kalan ülkeler ile pastanın yüzde 35’ini paylaşıyoruz. Yüzde 35’in içinde ülkelerin kadarlık bir paya sahip olduğu belirtilmese de rapora göre Amerika tek başına VR pazarına yön veriyor gibi duruyor. 

Araştırmanın detaylarına bakarsak, Çin’de VR konusunda kullanıcıların çok heyecanlı olmadığı dikkati çekerken HTC Vive yüzde 25’le en çok kullanılan cihaz konumunda. Amerika’da ise en çok kullanılan cihaz yüzde 60 ile PS VR olarak belirtiliyor. Araştırmayla ilgili Mobil tarafla ilgili detaya girilmediğini varsayaraksak araştırmanın sadece konsol ve PC tarafındaki VR cihazlarını kapsadığını tahmin ediyoruz. Keza Avrupa ile ilgili hiçbir ülkenin öne çıkmadığını da düşününce açıkçası kullanılan metodoloji neydi ve nasıl bir ölçümleme yaptılar insan ister istemez merak ediyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum