AMD Vega Frontier Edition'ın Puanları Nvidia Titan XP'yi Geride Bıraktı

VEGA Frontier Edition'ın benchmark puanları Titan XP'yi geçmeyi başardı. 

 Kaliteli donanım incelemeleriyle öne çıkan PCWorld, AMD'nin Vega serisinden tanıtılan ilk ekran kartı Frontier Edition ile Nvidia'nın Titan Xp'sini karşılaştırdı. İlk sonuçlara göre Vega Frontier Edition, XP'yi benchmarklarda geçmeyi başardı.

AMD Vega Frontier Edition'ın teknik özelliklerini bir hatırlatmak gerekise oldukça güçlü bir GPU olan yeni Vega'da 64 compute ünitesi var ve 4,096 stream işlemcisi mevcut. Aynı zamanda bu ekran kartında 16GB'lik HBM2 hafıza var ve kartın çekirdek hızı da 1,875 MHz.

AMD'nin PCWorld'e verdiği Vega Frontier Edition için Ryzen 1800X işlemci, 32 GB DDR4-2400 RAM ve SSD ile birden fazla 4K monitörlü bir sistem kurulmuş. Tabii Titan Xp için de birebir aynı sistem toplandı. Hatta iki sistemdeki klavye ve fare bile aynı. 

PCWorld'ün değerlendirmesinde "Testler için bize verilen sürede Frontier Edition, puan olarak Titan Xp'yi Catia'da %28, Creo'da %50 civarında geride bıraktı. Maxon's Cinebench'te de Frontier Edition yaklaşık olarak %14 daha hızlıydı." ifadeleri kullanıldı.

Vega Frontier Edition'ın profesyoneller için üretildiğini ve Titan Xp'nin oyuncular için geliştirildiğini de not düşelim. Yani bu aslında o kadar da sağlıklı bir karşılaştırma değil, iki kartın da ana kullanım amacı farklı. Ancak Vega serisinden açıklanan tek ekran kartı da Frontier Edition. AMD'nin CEO'su Lisa Su, RX Vega serisi ekran kartlarının tanıtımı için 30 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan SIGGRAPH'ı beklememiz gerektiğini söylemişti.

AMD Vega Frontier Edition'ın oyun içi performansı üzerine ise henüz bir test yapılmadı ve merakla bekliyoruz. Tamam kart bir oyun kartı olmayacak, ancak yine de oyunlar için yeterliden çok daha fazlasını içeren bir GPU bu. Üstelik RX Vega ekran kartlarının Frontier Edition'a oranla oyunlarda çok daha iyi performans göstereceği de belirtilmişti. 

RX Vega ekran kartlarının temmuz ayının sonunda satışa sunulması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum