Anthem, Mass Effect'e Değil Star Wars'a Benzeyecek

Ekmek bulamazsanız Mass Effect yiyin

Mass Effect 1 ve 2'nin baş yazarı Drew Karpyshyn'in Anthem'in yazar kadrosunda olduğunu öğrenince oyunun hikayesine yönelik beklentilerimiz de elbette tavan yaptı. Şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla Anthem'de bolca savaşacağımızı, sağı solu falan patlatacağımızı zaten görmüştük ama kadroda Karpyshyn'in varlığı tüm bu patlamaların ve savaşlarında altında son derece sağlam ve detaylı bir hikayeyle karşılaşacağımız anlamına geliyordu bizim için. Ama BioWare Edmonton'ın genel müdürü Aaryn Flynn'in yaptığı açıklamalar bu düşüncenin bir sekteye uğramasına neden oldu desem yalan olmaz.

Flynn, CBC'ye verdiği röportajda oyunun türünü "bilim kurgu fantazisi" olarak tanımladı ve oyuncuların hikayede Mass Effect'te olduğu gibi inanılmaz detaylı, en ince ayrıntısına kadar anlatılan bir kurgu beklemememiz gerektiğini söyledi. Flynn'e göre oyun hikaye anlatımı bakımından Mass Effect gibi değil, Star Wars veya Marvel Evreni gibi olacakmış.

"Aynı Star Wars, hatta Marvel evreninde olduğu gibi bu evrende de pek çok inanılmaz şeyin gerçekleştiğini görecek ve bileceksiniz ama bunların neden veya nasıl gerçekleştiğini, nereden çıktıklarını falan öyle çok da detaylı anlatmayacağız. Gerçek bir hardcore bilim kurgu deneyimi istiyorsanız bunun için Mass Effect'imiz var. Anthem'in amacı ise canlı ve egzotik oyun dünyası ile sizi içine çekmek ve eğlenmenizi sağlamak olacak."

> Bioware'ın Yeni Oyunu Anthem'in Oynanış Videosu Yayınlandı

Bu açıklama Anthem'in Destiny'e oldukça benzeyeceği anlamına da geliyor aslında, çünkü o oyunun da çıkış noktası yine benzer bir mantıktı. Yani Anthem'de karşılaşacağımız gezegenler, farklı ırklar, belki o ırklar arasındaki diplomasi ile ilgili detay öğrenmemiz mümkün olmayacak; oyunda Mass Effect'in Codex'i gibi dileyenlere inanılmaz derinlikte bilgiler sunan bir bilgi kaynağı bulunmayacak. Mass Effect serisinin kurgu bakımından boşuna övmüyoruz. Zaten Anthem'in Destiny'e benzeyeceği EA'in Anthem'i "10 yıllık bir maceranın başlangıcı" olarak tanıtmasından da belliydi. Hatırlarsanız Bungie de Destiny için 10 yıllık demiş ama Destiny 2'nin duyurulmasıyla bu süre 3 yıla inmişti.

E3 2017'de duyurulan Anthem, BioWare'in Dragon Age'den beri duyurduğu ilk yeni oyun serisi. Anthem'de insanlığı korumak ve kurtarmak için savaşan Freelancer'ları oynayacağız. Oyunun 2018 sonbaharında çıkması planlanıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum