Apple’ın VR Planları Sızdırıldı!

iPhone 8’e AR destekli kamera ve AR gözlüğü geliyor

Son sızıntılarla birlikte Apple’ın yeni çıkaracağı iPhone 8’e dair bir çok önemli detay su yüzüne çıktı. Bazı teknik detaylar iPhone 8’in ve Apple’ın 2019 yılında VR/AR tarafında büyük bir oyuncu olarak giriş yapacağını gösteriyor.

Detaylara girmeden önce belirtmekte fayda var; Apple CEO’su Tim Cook daha öncesinde verdiği bazı mülakatlarda Apple’ın AR tarafını ciddiye aldığını ve bu alanda bazı çalışmaları bulunduğunu dillendirilmişti.

Bir Foxconn çalışanın sızdırdığı bilgiler arasında AR tarafında yapılması planlanan çalışmaların iPhone’a destek özelliklerinin eklenmesinden de öte olduğunu gösteriyor. En son elimize geçen bilgilere göre Apple’ın “Project Mirrorshades” adı altında AR gözlükleri geliştirme çalışmaları içerisinde olduğu iddia ediliyor. Bu gözlüklerin Iphone’lara kablosuz olarak bağlanabileceği ve telefondaki içeriği gözlük ekranına “aktarabileceği” söyleniyor. Burada aktarmayı tırnak içinde kullandık keza Apple’ın daha öncesinde benzer çalışmalarda Android cihazlara nazaran daha kötü lag performansı gösterdiği VR camiasının önde gelen mecralarında konuşulmuştu. Ancak şu an ki duruma bakarsak gözlükler erken test aşamasında ve 2019 yılı içinde piyasaya sürülecek şekilde bir plan bulunuyor. Buy argümanı destekleyen bir diğer önemli bilgi ise yeni Iphone 8’in kamerasında dual lens kullanılması oldu. Böylelikle iPhone 8’lerin ileri seviyede 3D ve AR efektlerine uyumlu halde geleceğini bize gösteriyor. Wireless AR Gözlüğü ve dual lens desteğinin uygulama üreticileri ve VR geliştiricileri için çok fazla yeni alan anlamına geldiğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Konuyla ilgili yeni gelişmeler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum