Bethesda Ücretsiz Bir AAA Oyun İçin İş İlanı Verdi

Bethesda'dan belki de riskli hareketler?

 Bethesda'nın Montreal'deki oyun stüdyoları,"freemium" bir AAA oyunu yapmak için harıl harıl çalışıyor. Freemium nedir bilmeyen Oyungezerler için hemen bir açıklama yapayım. Oyun ücretsiz olacak, ancak oyunun içerisindeki pek çok içeriğe gerçek para ödeyerek ulaşabileceğiz. Şimdiden çoğunuzun yüzünün ekşidiğini görür gibiyim. 

Yepyeni ve çağın ilerisinde bir oyun olacak deniyor, bunu da Zenimax'ın kendisi iddia ediyor. Kendi resmi internet sitelerinde açtıkları iş ilanında bu ifadeler yer alıyor. Hatta iş ilanı bile oyunu nasıl monetize edebilecekleri üzerine. Performans müdürü arıyorlar ve bu ücretsiz oyundan en ideal şekilde nasıl para kazanacaklarını planlıyorlar. Eh böyle olunca da insan ister istemez bu oyun P2W (pay to win/para ver kazan) kafasında olmayacak mı diye soruyor. Muhtemelen bu isimsiz proje Bethesda'ya mikro-ödemeler ve üyelik paketleriyle para kazandıracak. Ancak oyun gerçekten iyi değilse, bağımlılık yapan para tuzağı oyunlar tufanına Bethesda'nın da katılacak olması bizi üzecektir. 

> Bethesda, E3 2017'de İki Yeni Oyun Duyuracak!

İş ilanında oyunun tarzı ve konusu hakkında hiçbir bilgi paylaşılmamış. Bununla birlikte Bethesda'nın E3 2017'de konferans vereceğini düşünürsek beklediğimiz bilgilere 12 Haziran, sabah 7'de kavuşacağız gibi duruyor. Buna ek olarak oyun devinin E3 2017'de Starfield isimli uzay/bilim-kurgu temalı bir oyun hakkında da bilgiler paylaşmasını bekliyoruz.

Skyrim

Üstelik Bethesda'nın bu iki E3 oyununa ek olarak bir tane daha isimsiz proje üzerinde çalıştığını da hatırlatmak isterim. Bethesda aslında bu Freemium konseptine çok da uzak bir firma değil, neticede Fallout Shelter da onlara ait. Ancak bir AAA oyunu freemium kategorisine dahil etmek, firmanın hayranlarını üzebilir. Tabii oyun başarılı olursa, bu sefer de ekonomik olarak çok büyük bir zafer elde edeceklerini hepimiz biliyoruz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum