Bulletstorm'un Geliştiricisi People Can Fly, Project Dagger'ı İptal Etti

Ticari potansiyel görememişler

Bulletstorm ve Outriders oyunlarının geliştiricisi People Can Fly, uzun süredir üzerinde çalıştığı Project Dagger'ı "ticari potansiyeli tatmin edici olmaktan uzak" olduğu için iptal etti. Bu yeni aksiyon macera oyunu 3.5 yıldır geliştiriliyordu ve ilk etapta plan Take-Two Interactive tarafından yayınlanmasıydı. Ama 2022 yılının sonlarında Take-Two anlaşmadan çekildi, People Can Fly oyunun haklarına sahip olduğu için kendi başına yayınlamaya karar verdi. People Can Fly'ın patronu Sebastian Wojciechowski o dönemde Project Dagger'ın potansiyeline gönülden inandıklarını söylemişti.

Geçen sene kasım ayında ise People Can Fly, Project Dagger'ın geliştirilmesine ara vermişti ve bir ekibi oyunun gelişim aşamasının yönünü yeniden belirlemek üzere görevlendirmişti.

Bugün geldiğimiz noktada ise Project Dagger resmi olarak iptal edildi.

People Can Fly'ın başında bu aralar kara bulutlar dolanıyor. Bundan önce de yine People Can Fly ve Square Enix işbirliğiyle hayata geçirilmesi planlanan Project Gemini'ın sorunlar yaşadığını öğrenmiştik. Bu yılın başlarında projede çalışan 30'dan fazla kişi bütçe kısıtlamaları yüzünden işlerine veda etmek zorunda kalmıştı.

People Can Fly, Project Gemini'ın yanı sıra kendi yayınlayacağı iki oyun (Project Bifrost ve Project Victoria) ve Microsoft'un fonladığı Project Maverick üzerinde çalışıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum