Chris Taylor Yeni Bir Strateji Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Taylor'ın yeni oyunu aynı anda birden fazla platformda ve ücretsiz olarak oynanabilecek

 Strateji oyunlarının önemli isimlerinden Chris Taylor (Dungeon Siege 1-2-3, Supreme Commander, Age of Empires Online) yeni bir oyun üzerinde çalışıyor!

Henüz ismi ya da detayları açıklanmayan oyun, Taylor'ın söylediklerine göre aynı anda birden fazla platformda oynanabilecek ve ücretsiz olacak.

Birden fazla platform derken kastettiğim aynı oyunun hem PC'de hem de konsolda oynanması değil. Demek istediğim (Taylor'ın da yapmak istediği) şu: Mesela oyunu evinizde PC'de oynuyordunuz, evden çıkmanız geldi fakat oyunu bırakasınız gelmedi. O zaman oyuna telefonunuzdan ya da tabletinizden devam edebileceksiniz!

Chris Taylor diyor ki "Oyunu PC'de oynarken tam anlamıyla bir PC oyunu oynuyor gibi hissedeceksiniz. Mobile geçtiğinizde ise işler biraz değişecek. Oyunun arayüzü, hatta hızı bile değişebilir. Çünkü tek bir sistemi alıp da tüm platformlara uygulayamıyorsunuz."

Yeni oyunu ile ilgili Eurogamer'a konuşan Taylor "Sadece strateji oyunlarını oynama şeklimizi değil, onlara ulaşma şeklimizi de değiştirmek istiyorum." diyor. Taylor'ın sır dolu yeni oyunu hangi platformlara gelecek bilmiyoruz, fakat ona nerden ulaşabileceğimizi biliyoruz. Kendi internet sitesinden.

Yeni oyununu oyunculara ulaştırırken Steam ya da GOG gibi platformları kullanmak istemeyen Taylor, bu işi oyunun kendi internet sitesi üzerinden halledecek. Ayrıca Taylor'ın söylediklerine göre kuracağı sisteme ekleyeceği birçok özellik diğer oyun geliştiricilerine "Ne kadar da enteresan bir sistem, biz de buna benzer bir şey yapalım." dedirtecekmiş!

Taylor yeni oyunuyla ilgili teknik detaylara girmiyor, fakat kendisinin ne kadar umutlu/hırslı olduğu da gözlerden kaçmıyor. Umarım yakın zamanda kendisinden güzel haberler ve başarılı bir strateji oyunu alırız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum