Destiny 2'nin PC Versiyonunda Silahlarda Geri Tepme Olmayacak

Destiny 2'nin PC versiyonu konsol versiyonlarından daha güzel görünecek

Destiny 2'nin PC için de çıkacak olması çok önemli bir gelişme ama böyle önemli bir oyunun birden çok platformda birlikte oynanacak olması elbette PC oyuncularının da kafasında bazı soru işaretleri yaratıyordur. Böyle bir oyunu tüm platformlar için dengelemek kolay iş değil ve PC oyuncuları da açıkçası konsollara ayak uydurmak adına oyunun bazı özelliklerinin tırpanlanmasından korkuyorlardı. Oyunun PC portundan sorumlu olan Vicarious Visions, PC versiyonunda bulunacak özelliklerden örnekler vererek bu soru işaretlerini giderme yolunda önemli bir adım attı.

Bir kere hemen şunu söyleyelim, Destiny 2'nin PC versiyonunda bolca grafik ayarı bulunacak ve gelen bilgilere göre oyun güçlü bilgisayarlarda 4K / 60 fps olarak akıyor ve inanılmaz görünüyormuş. 4K ile işim olmaz diyorsanız da fps kilidi olmadan rahatça oyununuzu oynayabileceksiniz. Grafik seçenekleri arasında görüş alanını ayarlayabileceğimiz FOV ayarı da bulunacak.

> Destiny 2 4K ve 60 FPS'de Olağanüstü Gözüküyor!

İşin içine PC girdiğinde hile programlarının kullanımı da kolaylaşıyor bildiğiniz gibi, Bungie ve Vicarious Visions bunu çok ciddiye alıyor ve gerekli her türlü tedbirin alınacağını belirtiyorlar. Sonuçta yapılacak olan en ufak hile bile oyunun tüm oyuncularını doğrudan etkileyeceği için oklar PC'ye dönecektir, böyle bir şeyin olması da hiç hoş olmaz.

Malum PC'de Destiny 2 oynarken fare kullanabileceğiz ve bu da düşmanları tık tık kafadan rahatça vurabileceğiz anlamına geliyor. İsteyen tabi kontrolcüyle de oynasın ama FPS'yi fare ile oynamanın getirdiği rahatlığı ve farkı hafife almamak lazım. İşte bu noktada ilginç bir de bilgi öğrendik: Destiny 2'nin PC versiyonunda silahlar geri tepmeyecek. Proje lideri Mark Noseworthy bunu şu sözlerle açıklamış:

"Bir Raid'e ister PC'de, ister PlayStation 4'te katılın, aynı Raid deneyimini yaşamanızı istiyoruz. Bu yüzden farklı platformlardaki versiyonları mümkün olduğunca birbirine benzer şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Ama silahların farklı biçimde ele alınması gerekiyor. PC versiyonunda silahlarda geri tepme yok, çünkü geri tepme kontrolcüyle oynarken güzel hissettiren bir özellik. Ateş ettiğinizi hissediyor, ard arda ateş ederken silahın kontrolünü hafiften de olsa kaçırma hissini yaşıyorsunuz. Bunun güzelliği de zaten kontrolcülerin size bu hissi aktarabilmesi. Klavye ve fare ile oynarken bu his olmuyor, farenizi oynatmadığınız halde kendi başına hareket etmesini istemezsiniz. Yani PC'de geri tepme keyifli hissettiren bir şey değil, bu yüzden bu özelliği koymadık."

Noseworthy bunun sadece tabanca veya pompalı tüfekler için değil otomatik silahlar için de geçerli olacağını söylemiş. Yani oyunda zaten headshot kolayken, bir de geri tepme olmadı mı tık tık tık vururuz adamları. Anlamadığım ve röportajda cevaplanmayan soru ise PC'de oyunu kontrolcüyle oynamak isteyenlere ne olacağı. Eğer PC versiyonuna böyle bir özellik koymadılarsa kontrolcüyle oynarken de silahlar geri tepmeyecek, kontrolcüde bunu hissetmeyeceğiz demektir. E o zaman nerede kaldı "kontrolcüyle oynarken güzel hissetme" iddiası. Bakalım eğer ileride bu konuya açıklık getirirlerse onu da sizlere hemen bildiririz sevgili Oyungezerler.

Destiny 2'nin PC çıkış tarihi de belli oldu, onu da hatırlatalım. Buna göre oyun PS4 ve Xbox One için 6 Eylül'de, PC'de ise 24 Ekim'de çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum