For Honor'un Steam Oyuncu Sayısı Resmen Çakıldı

Ubisoft sen ne zaman akıllanacaksın?

Yabancıların sevdiğim bir sözü var, konu ne zaman Ubisoft olsa aklıma o geliyor; "Beni bir kere aldatırsan sen utan, ikincisinde ben kanarsam ben utanayım,"diye. Deyim nereden çıkma hatırlamıyorum ama ilk defa bir Stephen King kitabında görmüştüm. Neyse... Ubisoft, ne zaman bir ürününü alsam ben utanıyorum. For Honor'da sırtıma roket takıp, yükselme hatası yaptım ve cezasını cüzdanım çekti.

Lafı dolandırmanın gereği yok Ubisoft Division ile yaşadığı Steam kabusunu For Honor'la dejavuluyor ve Division'un üç ayda kaybettiği 93%'lük oyuncu kaybını For Honor'la 95%'e çıkartıyor hatta çıkarttı bile. İnsanlar oyunu bir tek Steam üzerinden oynamıyor diyebilirsiniz ve bunda haklısınız da ama bu noktada oyunun Steam satışlarının da çok iyi olduğunu hatırlatmam lazım. Aynı şekilde sevgili Can Arabacı'nın da dediği gibi bu konsolu kapsamıyor, oyun konsolda biraz daha zevkli orası kesin lakin kendimden örnek vermem gerekirse "Oh! (drama yapıyorum) Oyun konsolda olsa kesinlikle oynamaya devam ederdim," diyen birilerinin olduğunu da sanmıyorum.

For Honor daha çıktığı ilk haftada sancılı bir dönem geçirdi. Sunuculardan süreki düşme ve genel olarak oyunun tek düzeliği benim de aralarında bulunduğu birçok oyuncuyu daha baştan ödedikleri paraya pişman etmeye yetti. Alakasız maç eşleştirmelerinin bir türlü düzelmemesi ve Peacekeeper'in uzun süre kırık bir şekilde milleti kevgire çevirmesi gibi detayları göz ardı eden Ubisoft bana göre hakettiğini buldu. Hatırlarsanız oyuncular firmaya bir şans vererek seslerinin duyulması için bir günlük For Honor oynamama boykot kararı bile almışlardı. Düşünsenize daha yeni oyundan çıkanları cezalandırdıkları sistemi oyuna ekleyecekler. Hazır ama nedense aktif hale getirmiyorlar.

Mayıs'ın 16'sında çıkan yeni karakterler, haritalar ve alet edevata rağmen oyun, oyuncu sayısını bir süreliğine "saat başı ortalama ile" 2.2 binden 4.7 bine yükseltebildi. Lakin bu Pazar itibari ile aynı anda bağlanan kişi sayısı ancak 3.7 bin çıtasını görebildi ki bu da oyuncu sayısını 95% kaybetmiş olduğu anlamına geliyor. Uplay ya da konsollar üzerinde ne derece bir düşüş vardır bilemiyorum ama Steam'e bakarsak oralarda da işlerin tıkırında gitmediğini tahmin etmek zor olmaz. 

Sanırım bu gidişle Ubisoft'un tek uzun soluklu başarılı oyunu Rainbow Six: Siege olacak. Division ve For Honor gibi büyük potansiyele sahip oyunların bu kadar basitçe harcanması oyuncu kalbimi kırıyor. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum