Fujioka: Monster Hunter World'ü Batı'daki Oyuncular İçin Kolaylaştırmayacağız

Monster Hunter World serinin özünü bozmayacak

Monster Hunter serisi şimdiye kadar nispeten kısıtlı ama acayip sadık bir hayran kitlesine sahipti ama şimdi oyun PC, PS4 ve Xbox One için çıkarak çok daha geniş bir oyuncu kitlesine açılacak ve bu kitlenin de önemli bir kısmı Batı ülkelerinde yaşıyor. Daha önce bazı oyunların sırf Batı'ya daha sempatik, daha "alınabilir" gözükmesi için basitleştirildiğine şahit olmuştuk. Düşününce mesela aklıma hemen Gundam oyunlarından biri olan Mobile Suit Gundam geliyor. Eğer siz de Monster Hunter hastasıysanız oyunun özelliklerinin tırpanlanacağından ve kolaylaşacağından korkmanıza gerek yok, çünkü oyunun baş direktörü Kaname Fujioka IGN'ye verdiği röportajda bunu özellikle vurgulamış.

"Batı'daki oyuncuların nefret ettiği şeyleri sırf bu oyuncuların oyunu satın alması için değiştirecek halimiz yok. Bazı oyuncularımızın bu tür şüpheleri ve korkuları olduğunu biliyoruz ama öyle bir şey olmayacak" demiş Fujioka. "Eğer değiştirdiğimiz ve değiştirmeyeceğimiz şeyler arasındaki çizgiyi nerede çizdiğimizi merak ediyorsanız size şöyle cevap vereyim: kendimize yeni oynanış tasarımımız ve yaratık etkileşimleri oyunda değişiklik yapmamızı gerektiriyor mu, gerektirmiyor mu diye soruyoruz. Batı'daki satışları arttırmak için oyunun özünden ödün verecek değiliz"

Bu elbette çok güzel bir haber, bu sayede serinin uzun zamandır fanatiği olan oyuncuların gerçek bir Monster Hunter deneyimi yaşayacaklarını öğrenmiş oluyoruz. Monster Hunter oyunlarının asıl cazibesi yaratık tasarımlarında falan yatmıyor elbette. Çok fazla sıkıntıya girmeden yaratıktan yaratığa geçeyip, onu vurayım, şunu avlayayım tarzı, kolay tüketilen bir oyun değil Monster Hunter. Bu bakımdan da Batı'nın "kolayı tercih eden" oyuncu kitlesine ters gelecek çok fazla özelliği var. Av öncesi yapılacak hazırlıklar, silahları keskin tutmak, malzemeler toplayarak iksirler hazırlamak, yaratıkların hareket düzenlerini izleyerek plan yapmak falan hep zaman alan şeyler.

Monster Hunter World PC, PS4 ve Xbox One için 2018 yılı içerisinde yayınlanacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum