John Romero, Orijinal Doom 2 Disketlerini Satışa Çıkardı

Şimdi alın, beş sene sonra %100 karla satın

Diyelim ki bir Doom fanatiğisiniz (aslında ülkemizde böyle bir fanatik tanıyorum ben, belki buraları okuyordur) ve cebinizde de harcayacak ekstradan birkaç bin dolar var. O halde belki de John Romero'nun bizzat kendisine ait olan orijinal Doom 2 disketlerinin yeni sahibi siz olabilirsiniz.

John Romero kendisine ait olan beş disketlik seti eBay'de açık arttırmaya koydu ve arttırmayı da 10$'dan başlattı. Dün bu rakam 850$'a fırlamıştı, bu sabah ise fiyat açık arttırmanın bitimine daha 4 saat varken 3.050$'a dayanmış durumda. Tahminimce bu arttırma 5.000$'ı rahat geçecektir, açık arttırma bitince haberi güncelleyerek size son durumu bildiririm.

Romero ürün açıklamasında disketlerin gerçekten çok iyi kondisyonda olduğunu, yalnızca bazı etiketlerde haliyle yapışkanın hafif de olsa azaldığını söylemiş. Aynısı bendeki Amiga disketlerinde de oluyor bazen, 20-30 yıllık etiketlerde bu tür şeyler son derece doğal. Romero ayrıca istendiği taktirde disketleri imzalayabileceğini de söylemiş ki bu durumda bu disketlerin ileride çok rahat 2-3 katına satılabileceğini düşünen tek kişi ben değilimdir sanırım.

İşte aslında oyun tarihinin önemli bir parçasına sahip olmak bu kadar kolay. Gereken tek şey birkaç bin dolarcık.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum