Kristal Piksel Başvuruları Başladı!

Yenilenen Kristal Piksel kısa bir aranın ardından geri dönüyor

On iki yıldır Türkiye’nin başarılı geliştiricileri ve oyunlarını ödüllendiren Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri, kısa bir aranın ardından bu yıl yepyeni bir kurumsal kimlik ve vizyon ile yeniden sahiplerini bulacak.

Yenilenen Kristal Piksel artık Türkiye’de geliştirilen oyunların tanıtımına ve vitrini olmaya odaklanıyor. Bu yüzden Kristal Piksel'in yeni kategorisi kapılarını adaylık kriterlerini karşılayamayan, henüz geliştirme aşamasında olan oyunlara da açacak.

Önceki yıllarda olduğu gibi belli kriterle uyması gereken “Kristal Piksel Adayları” kabul edilirken, diğer yandan da oyunlar “Kristal Piksel Seçkisi” adı altında yeni bir kategoriyle başvurabilecekler. Seçkiye katılan oyunlarda, Türkiye’de geliştirilmiş olmaları dışında herhangi bir kriter aranmayacak. Ancak hangi oyunların seçkiye gireceği ve ödül töreninde videoları ile yer alabileceğine yine jüri karar verecek.

Kristal Piksel Adaylıkları ise sadece yarışmaya katılım kriterlerinin tümüne uygun olan oyunlara açık olacak.

Kristal Piksel 2024 Video Oyun Ödülleri başvuru formunda yer alan bilgilerin dikkatlice okunması, kabul ve beyan edilen bilgilere dikkat edilmesi gerekmektedir. Son başvuru tarihi 1 Mayıs 2024 gün sonudur.

Kristal Piksel Adaylık Kriterleri:

Kristal Piksel 2024 Video Oyun Ödülleri, Türkiye’de kurulmuş ve faaliyetlerini büyük oranda Türkiye’de gerçekleştiren şirketlere açıktır. Bundan kasıt ofis içi veya uzaktan çalışanların en çok Türkiye’de ikamet ediyor olması, başka bir ülkedeki çalışan sayısının Türkiye’deki çalışanlardan fazla olmamasıdır. Başvurunun şirketleşmemiş gruplar veya bireylerce yapılması durumunda bunların tümünün Türkiye’de ikamet ediyor olması beklenir.

Oyunların geliştirilmesinde üçüncü parti imkanlar ve/veya outsourcing stüdyolardan faydalanılmış olması bir engel oluşturmaz.

Oyunların son Kristal Piksel’in başvuru bitiş tarihi ila bu yılın son başvuru tarihi arasında yayınlanmış veya bu aralıkta yayınlanma tarihi açıklanmış olması beklenir. Yani oyunun herhangi bir platformda 10 Aralık 2021 ve 1 Mayıs 2024 tarihleri arasında yayınlanmış olması gereklidir. Ancak yayınlama sürümü jüriyle paylaşılabilecek şekilde hazır ve çıkış tarihi bu süreçte duyurulmuş oyunlar da aday olabilirler.

Daha önceden yayınlanmış oyunların yeniden yapım (remake) olarak tekrar geliştirilmiş versiyonları aday olmaya uygundur. Fakat daha önce farklı bir platformda yayınlanmış bir oyunun, hiçbir değişikliğe uğramadan, yeniden başka bir platformda ilk kez yayınlanması durumunda adaylık geçerli değildir.

Oyun geliştirme sürecinde kullanılan elektronik ve diğer tüm materyallerin fikri mülkiyet haklarının sorumluluğu başvuru sahibinde veya başvuru sahibince yasal olarak lisanslanmış olmalıdır. Başvurular kapsamında, aday gösterilen oyunlarda görsel, işitsel ve diğer materyallerde telif hakları ihlali tespit edilmesi durumunda başvurular geçersiz olacak ve değerlendirilmeye dahil edilmeyecektir.

NOT: Oyunlarının jüri ile kodu paylaşılmış sürümleri jüri tarafından deneyimlenip puanlandırılacaktır. Ödül töreni öncesi çıkan güncellemelerin değerlendirilmesi jürinin insiyatifindedir.

Kategoriler ve adaylık süreci:

Bu yıl başvurulabilen toplam 12 farklı kategori yer alacaktır. Adaylar oyunlarının, jüri tarafından değerlendirmesini istediği kategorileri, başvuru formunda belirterek, birden fazla kategoriye başvurabilirler. Her bir kategorinin nihai adayları jüri tarafından belirlenecektir. Adaylığa seçilmeyen oyunlar bunun yerine seçkiye katılmaya uygun görülebilirler. Jüri başvurulandan farklı bir kategoride adaylık değerlendirmesi yapabilir.

Kategoriler:

  • En İyi Oyun Tasarımı
  • En İyi Anlatı
  • En İyi Görsel Sanat
  • En İyi İşitsel Sanat
  • En İyi Oyunlaştırma
  • Yenilikçi Oyun Fikri
  • En İyi Ciddi Oyun
  • Gelecek Vadeden Stüdyo
  • En İyi Konsol Oyunu
  • En İyi Mobil Oyun
  • En İyi PC Oyunu
  • Yılın Oyunu
  • Jüri Özel Ödülü

Bu yıl Kristal Piksel ödül töreni, dijital platformların gücünden yararlanarak canlı yayınlar, oyun medyasıyla işbirlikleri ve interaktif içeriklerle zenginleştirmeyi hedefliyor. Twitch ve YouTube üzerinden gerçekleştirilecek canlı yayınlar ile oyun dünyasına yeni adım atanlar da dahil olmak üzere geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı amaçlıyor.

Bu yeni format, bir saat sürecek hızlı ve ritmik bir akışa sahip olacak, böylece izleyiciler için dinamik ve etkileşimli bir deneyim sunulacak.

YORUMLAR
GwynBleidd
26 Nisan 2024 12:18

Mesut Çevik gibi oyunların o'sundan anlamayan birinin jüri ekibinde yer alması akıl almaz, kabul edilemez. Partner Seti Media olarak olaya minik bir müdahalede bulunmak iyi olabilirdi. Belki de denemişsinizdir bilmiyorum.

Parolamı Unuttum