LoL'ün Yeni Şampiyonu Kayn Oyunun Ortasında Sınıfını Değiştirebiliyor

Gölge Cellat Shieda Kayn

Riot Games, League of Legends ailesine katılacak en yeni şampiyon Kayn'i tanıttı. Bir gölge suikastçısı olan Kayn, Rhaast isimli bir tırpan kullanıyor.

Kayn, oyunun ortasında sınıfını değiştirebilen tek LoL şampiyonu. Rakibin kırılgan şampiyonları oyunu taşıyorsa Kayn menzilli hedeflere saldırmaya odaklanarak Gölge Suikastçı'ya dönüşebilir. Kayn'in takımının daha dayanıklı bir öncüye ihtiyacı varsa Rhaast tam bu işe göre bir darkin.

Eğer dönüşüm geçirmekte gecikmişseniz oyunun orta safhalarında geriye düşme olasılığınız yüksek. Kayn'in dönüşüm geçirdiğinde ulaştığı iki biçimin de kendine özgü avantaj ve dezavantajları var. Darkin kısmi kitle kontrolüne ve rakibin arka hatlarına kısıtlı erişime sahip. Öte yandan gölge suikastçının sürekli hasarı kısıtlı ve yoğun kitle kontrolü bulunmuyor. Bu yüzden rakibin takım kompozisyonunu iyi incelemek gerekiyor.

Yetenekler

Pasif: Darkin Tırpan

Kayn kadim bir silah taşır ve silahın içindeki darkin Rhaast'la hâkimiyet mücadelesi verir. Her oyunda taraflardan biri diğerini tüketir. Kayn menzilli rakipleri avlayarak gölge becerilerinde ustalaşırken Rhaast yakın dövüşçü rakiplerle kıran kırana mücadeleye girerek caniliğini körükler. Mücadeleyi Kayn kazanırsa yükselerek gölge suikastçıya dönüşür. Darkin Rhaast kazanırsa sahibini tüketir ve kontrolü ele geçirir.

Gölge Suikastçı: Şampiyonlarla girilen çatışmaların ilk birkaç saniyesinde ilave büyü hasarı verir.

Darkin: Şampiyonlara verilen toplam yetenek hasarının belli bir kısmı kadar iyileşme sağlar.

Q: Karanlık Hasat

Kayn ileri atılarak bu hamlenin sonunda yakındaki rakiplere saldırır. Hem hamle hem de saldırının kendisi fiziksel hasar verir. Karanlık Hasat canavarlara ilave hasar verir.

Darkin:Bu yetenek, minyonlar dışındaki tüm rakiplere ilave yüzdelik can hasarı verir.

W: Kasvet Dalgası

Düz bir hat üzerinde hasar vererek isabet ettiği bütün rakipleri büyük oranda yavaşlatır.

Gölge Suikastçı: Ardında Kayn'in yerine Kasvet Dalgası kullanan bir gölge bırakır. Canlı gölgenin Kasvet Dalgası daha uzun menzile sahip olur.

Darkin: Kasvet Dalgası isabet ettiği rakipleri kısa süreliğine havaya savurur.

E: Gölge Yolu

Kayn hareket hızında anlık artış ve kısa süreliğine duvarların içinden geçebilme yeteneği kazanır. Bir duvara ilk girdiğinde küçük bir miktar iyileşir ve Gölge Yolu'nun süresi büyük oranda artar. Kayn rakip şampiyonlarla çatışma hâlindeyse süre artışını kazanamaz.

Gölge Suikastçı: Gölge Yolu'nu etkinleştirdiği sırada ilave hareket hızı kazanır ve yavaşlatmalardan etkilenmez.

R: Davetsiz Misafir

Kayn, kısa süre önce hasar verdiği yakın bir rakibin bedenini işgal edebilir. Bir şampiyonu işgal ettiğinde Kayn birkaç saniyeliğine hedef alınamaz hâle gelir. Bu esnada yetenek yeniden kullanılırsa etkisi erken sona erer. Ardından Kayn kurbanının bedenini yırtarak dışarı çıkar ve anlık hasar verir.

Gölge Suikastçı: Davetsiz Misafir çok daha uzaktan kullanılabilir ve Kayn kurbanının içinden çıktıktan sonra Darkin Tırpan'ın ilave büyü hasarını sıfırlar.

Darkin: Davetsiz Misafir kurbanının azami canının belli bir oranı kadar hasar verir ve bu sırada darkin iyileşir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum