Metacritic'e Göre 2023 Yılının En İyi Oyun Dağıtımcısı Capcom Oldu

Resident Evil 4 ve Street Fighter 6 yüzleri güldürdü

Capcom'un son yıllarda ne kadar başarılı bir performans sergilediği birçok kez haberlerimize konu oldu. Bu başarı, Metacritic'in 2023 listelerine de yansımış görünüyor. Geçtiğimiz yılın en iyi oyun dağıtımcıları listesinde zirvenin sahibi Capcom oldu.

Metacritic, 14. Yıllık Oyun Dağıtımcıları Sıralaması'nı paylaştı. Listenin zirvesinde 84,5 puanla Capcom yer alıyor.

Capcom, bir önceki yılın listesinde 6. sırada yer alırken 2023 listesinde 1. sıraya yükselmiş durumda. Bunda Resident Evil 4 Remake'in ve Street Fighter 6'nın önemli katkıları var hiç şüphesiz. Bunların yanında Ghost Trick: Phantom Detective de yer alıyor. Öte yandan Capcom için 2023 yılının hayal kırıklığı olarak değerlendirilebilecek oyun ise Exoprimal oldu.

Listede 2. sırayı 79,1 puanla Raw Fury alırken 3. sırada 77,6 puanla Chorus Worldwide yer alıyor. Nintendo kendisine 6. sırada yer bulurken Sega 9. sırada, geçtiğimiz yılın 1.si Sony ise 13. sırada bulunuyor. Microsoft da 15. sıradan girebilmiş listeye.

Bakalım 2024 yılında zirveye oynayan firmalar hangileri olacak. Capcom (Dragon's Dogma 2), Square Enix (Final Fantasy VII Rebirth) ve Sony (Helldivers 2) yıla hızlı bir giriş yaptılar. Yılın geri kalan aylarında hangi oyunlar kendilerinden söz ettirecek, hangi firmaların yüzü gülecek bu rekabette bakalım. Merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum