Microsoft, Windows 11'in Başlat Menüsüne Reklam Ekleyebilir

Ünlü yazılımcı Bill Gates, İş insanı Paul bey...

Hayatımız dijitalleştikçe kendimizi daha distopik bir gelecekte buluyoruz. Yani en azından ben öyle düşünüyorum. Geleneksel medyanın ağzımıza döktüğü reklamlardan kaçış aradığımız dijital platformlar bile artık reklam vermekten çekinmiyor. Sıra, dünyanın büyük bir kısmının kullandığı Windows'a gelmiş gibi.

Yeni Windows Insider gönderisine göre Windows 11, yakın zamanda "önerilen uygulamalar" adı altında bir bölümü beta sürecine sokacak. Başlat menüsünde karşımıza çıkacak bu bölgede Microsoft, "Microsoft Store üzerinde dikkatimizi çekebilecek muhteşem uygulamaları önermeye" çalışacak. Yani uygulamaların reklamı yapılacak.

Şahsen Windows 11'e henüz geçiş yapmadım. Lakin Windows 10'da arama barında zaman zaman diğer uygulamaları görebiliyorsunuz. Bunun direkt olarak başlat menüsüne taşınması işin rengini değiştirebilir. Bakalım beta sürecinin ardından kullanıcıların tepkisi ne olacak?

YORUMLAR
Atlas Estrella
16 Nisan 2024 12:27

Öff, reklamlar üstümüze üstümüze geliyor. Bunaltıcı bir etki yaratıyor. Bir zamanların mucize çözümü AdBlocker bile engelleyemiyor reklamları.

creepylord
Atlas Estrella
16 Nisan 2024 15:56

Tarayıcı tarafında Ublock Origin şimdilik iş görüyor gibi. Ama yeni outlook denen zırvaya sırf şu reklam muhabbetinden ötürü geçmiyorum ve her yeniden başlattığımda tekrar ona geçiyor bir şekilde. Alt tarafı iki tane uyduruk 2FA kodu okuyup kapatıcam, altlı üstlü reklam dayıyor.


Parolamı Unuttum