Mike Ybarra 'Keşke Geliştiricilere Bahşiş Verilebilseydi' Diyor

Alın şu bahşişi aranızda bölüşün mü diyeceğiz?

Blizzard'ın eski patronu Mike Ybarra'dan ilginç bir öneri geldi geçtiğimiz gün. Ybarra oyuncuların bir oyunu tamamladıktan sonra geliştiricilere bahşiş verebilmesinin güzel olacağını düşünüyor. Elbette böyle bir sistemin hayata geçmesi kolay iş değil, ama Ybarra da bunu bir temenni olarak söylemiş zaten.

"Bir oyunu bitirdiğimde, bazen bana yaşattığı inanılmaz deneyim karşısında ağzım açık kalıyor. Böyle zamanlarda 'keşke şu elemanlara $10 veya $20 daha verebilseydim, yaşadığım deneyim ödediğim 70$'dan daha fazlasını hak ediyor ve beni her saniye için soymaya çalışmadılar' diye düşünüyorum." diyor Ybarra.

Ybarra örnek olarak da Horizon Zero Dawn, God of War, Red Dead Redemption 2, Baldur's Gate 3, Elden Ring gibi isimleri saymış. Saydığı tüm bu oyunların AAA olması ilginç bir detay tabii :)

"70$'ın başlı başına fazla bir para olduğunu biliyorum ama işte bazen oyunun sonunda böyle bir seçenek olmasını istediğim oluyor. Bazı oyunlar o kadar özel. Çoğu kişinin bu fikri beğenmeyeceğini de biliyorum :) Her şeyde "bahşiş" vermekten yorulduğumuzun farkındayım - ama bunun çoğu zaman karşılaştığımız "bahşiş vermeye zorunlu hissetme" senaryosundan farklı olduğunu düşünüyorum" diye devam etmiş Ybarra.

Oyunların pahalılığı zaten tepki çekerken işin içine bir de bahşiş mantığının eklenmesini sanırım istemeyiz, Ybarra'nın bu sözlerinin pek de destek bulacağını da sanmıyorum açıkçası. Zaten bir kullanıcı da Ybarra'ya "oyunu çok sevdiyseniz birine daha hediye edebilirsiniz" diyerek akıl vermiş.

YORUMLAR
creepylord
16 Nisan 2024 16:05

Otu çöpü 3-5 dölardan sattıklarınıza sayıp verseniz ya geliştiricilere. Densizliğe bak. "Höşünöze gitmyecaanı bülüyürüm." demiş birde.

Atlas Estrella
16 Nisan 2024 12:35

Ulan Ybarra, Allah seni bildiği gibi yapsın, e mi?

Parolamı Unuttum